Perception

Hejsan alla glada och goa!

Detta är mitt första inlägg i min skräckfyllda blogg och mitt huvud är fullt med en drös idéer som jag ska försöka sortera ut det väsentliga utav 😀 Så håll i hatten, here we go!

Perception är en serie som börjat på femman och går på söndagar kl 22.00. Idag var det fjärde avsnittet igång och jag förbluffas av det snabba, härliga tempot i serien. Lite kort om historien och huvudkaraktärerna: Pierce är doktor i neurologi som FBI tar hjälp av när de har svårt att finna gärningsmän. Han är snabb, effektiv, excentrisk och också själv bipolär. Detta skapar en del problem pga att han har svårt att skilja på vad som är verkligt och vad som enbart pågår i huvudet. Hans assistent Lewicki hjälper honom att bekräfta verkligheter och att uppfylla dagens nödvändigheter. FBI-agenten Kate Moretti, också Pierce gamla elev, är den som har närmast kontakt med honom och den som bäst kan förstå hur han tänker.  Men hans sjukdom sätter ofta krokben för hans plikter, jobb och relationer.

Dagens avsnitt gästspelades av Cary Elwes, läkare som sågade av fot i filmen ”Saw”, och gjorde ett utmärkt jobb som en slags officer med härligt brittiskt uttal. Det klädde honom bra. Hoppas att han är återkommande i serien sen. Har följt lite utav hans karriär genom åren och han har gjort en hel del bra. Han var faktiskt med i ”Dracula” med Gary Oldman från 1992 och spelade en Lord men var också med i ”Och han älskade dem alla” (1997) i en fyllig och intressant roll. Se den om ni inte sett den, underskattad film!

Hursomhelst, Eric McCormack är fenomenal i rollen som Daniel Pierce med alla sina märkliga rutiner, rädslor och hallucinationer. Är man intresserad av den mörkare psykologin hos människan så kommer denna serie vara något för dig. Hur han dechiffrerar, tolkar, löser och tänker är otroligt fascinerande att se. Jag försöker hålla mig ifrån större spoilers här så se den helt enkelt. Denna serie går under kategorin psykologisk thriller skulle jag säga.

Jag avslutar med ett tänkvärt citat från Marie Curie:

”Nothing in life is to be feared, it is only to be understood.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: