The Last Circus

Bakgrundshistoria: Javiers far dör av Francos soldaters hand år 1937 och Javier svär att följa sin faders fotspår: att bli en ledsen clown. 1973 anlitas Javier som ledsen clown på en cirkus och förälskar sig i trapetsdansösen Natalia. Men hon har redan en man, den glade clownen Sergio, som super och slår henne och förnedrar Javier. Dessa två män slåss om Natalia och hon flirtar med både Javier och Sergio. Någon vinner eller ingen.

Det här var en dyster film. Mycket gråtande, sorg, mord, olycklig kärlek, hustrumisshandel och elände. Det står att det ska vara en svart komedi men det finns inget komiskt över den, bara elände. Det vänder en del efter cirka en timme men inte tillräckligt för att vända filmen rätt. Natalia blir jag inte klok på, hon vet aldrig vad hon vill. Förvirrad lycksökerska som inte lämnar mannen när han slår, utan bara skapar mer drama och leker med Javiers känslor. Det kan knappt väga upp att det är 70-tal heller, en del fina kläder men det räcker liksom inte. Den får en del plus för scenklädsel, ett par fotogeniska ögonblick och ett par träffsäkra repliker men i stort passade den inte mitt tycke. Den var alldeles för dyster och sorgsen, är det en komedi måste det finnas några ljusglimtar men det är otroligt dystert på ett tragiskt sätt. En jobbig film mest tycker jag. Från årgång 2010.

2 pumpor av 5

2 svar till “The Last Circus”

  1. Mao. Jag kommer nog inte se den…/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: