The Awakening

Årgång 2011 på denna. Det är England år 1921. Landet försöker smälta första världskriget. Spökjägaren Florence Cathcart åker till ett barnhem för att avslöja vad hon tror sig vara ett pojkstreck men som visar sig vara något större. Det är historien i stort och i kort.

Rebecca Hall spelar Florence. Skönt att se någon göra en kvinnlig huvudroll som inte är den typiska modelltypen. Hall ser liksom mer ut som kvinnor gör i allmänhet. Hon har personlighet och en sådan skådespelerska behövs i en sådan här roll. Man kan inte bara stå där och se ut, man måste också kunna agera. Och det gör hon, bra. Hela miljön och tiden är verkligen underbart fin. Det gör sig bra med spökhistorier på landet vid ett barnhem där dimman höjt sig över dammen utanför och vinden blåser lite extra hårt. Och på 20-tal då möblerna och kläderna gjordes för att hålla länge och håret alltid var tillrättalagt i komplicerade uppsättningar. Kvinnosynen var dock bristande. Men runt allt det är det bäddat för en god spökhistoria och det var det. Inte alls mycket blod men mycket spökerier, mycket hoppa-till, en del tänka efter och mycket fina miljöer att se på. En fin spökhistoria med god huvudrollsinnehaverska. Mycket sevärt. En god halloween-film och speciellt något för den som tycker om spökfilmer. Jag brukar ha lite svårt för spökfilmer, hoppar till mycket och kan tycka att de stannar lite för länge i huvudet men en spökfilm då och då klarar jag! Denna klarade jag för att handlingen var bra och Hall var utmärkt. De läskigaste scenerna var det med dockhuset, inga spoilers men var beredd säger jag bara. Enjoy!

4 pumpor av 5

2 svar till “The Awakening”

  1. Den är verkligen bra! Riktigt finstämd och bra spökfilm! Gillar man the others, och the orphanage, måste man ju älska denna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: