The Descent

Årgång 2005 på denna. Instängd kallas filmen på svenska. Istället för den direkta betydelsen ”De nedstigna”. Instängd är ingen underbar titel men så är svenskarna också bra på att förstöra filmtitlar genom dålig översättning. Nog om det, vi återkommer nog till det i ett senare skede!

Storyline: Efter en tragisk bilolycka återförenas 6 vänner för att göra det de brukar när de haft skoj, de åker på äventyr, här på en grottexpedition. Dessa äventyrliga tjejer stiger ner i en grotta som en av tjejerna valt ut och börjar utforska den mystiska platsen. Plötsligt blockeras deras utväg av ett stenras och de måste hitta en ny väg ut. Men.. de är inte ensamma därnere i mörkret.

En cast med enbart tjejer med skotska och brittiska dialekter, stort äventyr, mörker, monster.. Behöver vi mer i en bra skräckfilm?? 😀 Dialekterna är underbara för öronen, men så är jag lite utav en språkjunkie också.. Och det är intressant att det bara är tjejer som fajtas mot monster i denna film. De kommer med bra personligheter så det är absolut inget ”titta här på mina bröst, jag har faktiskt varit modell och vill nu skådespela”. Styrka är också något de fick öva upp inför filmen, mycket träning behövs för att klara att klättra i grottans alla hala hörn. Och monstrena är skrämmande. När jag såg den här filmen första gången fick jag bara veta att kvinnorna skulle stiga ner i en grotta och bli fast, that’s it. Så jag väntade mig inga monster. Det gjorde det ännu mer läskigt men också mer spännande! Så man ska veta så lite som möjligt om en skräckfilm egentligen innan man ser den, det är då den fungerar som bäst. Huvudrollsinnehaverskan Shauna McDonald är fenomenal och kan gestalta smärta oerhört nyanserat. Har ni möjlighet att hyra eller köpa denna på dvd, gör det, för ni vill inte missa extramaterialet! Det är både mycket roligt och intressant material på den. De verkar vara ett otroligt roligt gäng bakom filmen så upplev det i extramaterialet! Mycket äventyr, mycket hoppa-till, en del tänka-efter, braiga monster, bra personligheter och en del humor gör detta till en supermysig novemberskräckfilm. Se den, punkt.

5 pumpor av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: