The Perfect Host (2010)

Det här är mer en thriller med skräckinslag än en ren skräckfilm men ändå. Mycket sevärd. Handling: En rånare, John, letar gömställe och lurar in sig hos en till synes harmlös herre, Warwick,  som inväntar gäster till en stor middag. Allt medan de diskuterar märker John att Warwick verkar ha starka åsikter som John hotar honom att tona ner, annars dödar han honom. Men en personlighetsförändring sker hos Warwick när John minst anar det och detta är bara början på en högst besynnerlig och farlig kväll..

Som jag har väntat på att allas vår Niles från Frasier skulle krypa ur sitt humorskal och göra något djupare, mer nyanserat och mer skrämmande. Och nu är den här! The Perfect Host. Äntligen. Man har alltid märkt att David Hyde Pierce haft en glimt i ögat i varje Frasier-avsnitt och även i en del andra biroller han har haft genom åren, bl.a. i ”Wolf”, och tänkt att han skulle passa för en mer nyanserad roll. Hans komiska tajming går inte av för hackor och hans svajande goa gå-stil, något vi också får se i denna film. Pierce spelar ut ett helt psykologiskt register här med otroligt roande minspel och dans-stilar, pendlar mellan maskulint och feminint. Han får göra allt det där man alltid hoppats på att han en dag skulle göra i en film. Och nog kan han vara skrämmande. Låt inte snälla Niles-rollen lura er. Han kan ta i ordentligt. Han är verkligen The Perfect Host. Enjoy 🙂

5 pumpor av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: