Dead Silence (2007)

Storyn: En fru blir dödad efter att dem fått ett paket hemlevererat med en docka. Änkemannen åker till sin hemstad för att begrava sin fru men också för att undersöka vad han misstänker ligger bakom mordet. Han forskar kring en mördad buktalare och hittar skrämmande fakta..

Så var vi inne på dockfilmer. Något som är otroligt skrämmande tycker jag men också rätt intressant. Regissören James Wan är ju också densamme som gjort första Saw-filmen men som här gör en klassisk spökhistoria. Och han gör det bra. Dockorna är skrämmande med sina stora ögon och gapen men också det att de är rätt stora i storleken också. Färgerna i filmen går i blått och lys-rött vilket ger en kuslig stämning också. Känslosamt och spooky. Dockor är något som ska symbolisera lek & trygghet, därför blir det extra läskigt då de får liv och gör onda handlingar. Det och de små dockfötterna som låter: ” tapp, tapp, tapp” är hemskt tycker jag! Jag var så rädd efter att jag såg ”Den onda dockan” när man var mindre att jag hela tiden fruktade ljudet av dockfötter klapprandes när man kom ut från badrummet eller skulle sova. Så en återkommande rädsla men som jag ändå måste se på ibland, lite som terapi och avdramatisering blir det! Men tillbaka till filmen. Bra story, kusliga effekter, spooky miljöer och helt ok skådisar gör detta till en högst sevärd halloweenfilm. Och ja, clown-dockan från första ”Saw” är med i filmen så håll utkik!

4 pumpor av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: