Vamps

Handling: Vampyrtjejerna Goody och Stacy försöker leva ett normalt liv i det moderna New York. De använder sina krafter för att göra gott, dricker enbart djurblod och är med i en förening som är emot drickning av människoblod. Dock trasslar det till sig när Stacy blir kär i en ättling till Van Helsing (vampyrjägarsläktet) och en gammal kamp väcks till liv..

Regissören är Amy Heckerling som gjort många söta komedier innan såsom ”Look who’s talking” , ”Look who’s talking too”, ”Loser” och ”Clueless” men i ”Vamps” kommer hennes mörkare stråk fram. Detta är helt enkelt en riktigt söt vampyrkomedi full av 80-talets härliga goth-mode, roliga situationer, lättsmält dialog och en hel del blodsug! Det är ingen Twilight heller (thank god) och Alicia Silverstone gör en harmonisk roll här och funkar bra och detta hör ni från nån som inte är hennes största fan alls så believe me. Malcolm McDowell gör en kul biroll som Vlad Tepes så håll utkik! Man måste gilla hur han hanterar stickpinnarna 😀 Allas vår hjältinna Sigourney Weaver gör också en större biroll och är skojig till max. Uttrycket ”chinese food” får en ny innebörd tack vare Weaver. Och jag älskar Stacys puffiga klänningar. Så vill ni ha en sockersöt, lättsmält  men ändå lite mörk vampyrkomedi med goth-mode och kuliga intriger så se denna lilla film som är rätt ny, från 2012.

4 julgranskulor av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: