Orphan

Orphan

Handling: Esther är en 9 årig rysk föräldralös flicka som verkar vara otursförföljd. Hennes förra fosterfamilj dog i en brand, märkliga saker händer runt just henne och hon har svårt för att få vänner. Hon kommer till en ny fosterfamilj och verkar trivas jättebra. Oturen kanske har vänt. Men när allt fler märkliga händelser inträffar igen börjar modern i fosterfamiljen misstänka att Esther kanske inte är otursförföljd utan bara är en ond flicka..

Årgång 2009 på denna. Man tänker lite på ”The Omen” i början av filmen. Man tänker lite på ”The Ring”. Man spekulerar lite kring vart flickan egentligen kommer ifrån. Hon klär sig väldigt 1800-talsaktigt med ryschpyschiga kjolar och band i håret. Man tänker lite på ”The Others”. Hon har ett speciellt sätt att prata och är en väldigt begåvad konstnärinna. Hon har en stor kreativitet och spelar piano ofelbart. Hon har stora begåvningar. Man tänker och tänker och spekulerar. Jag hade fyra-fem olika teorier kring hur det skulle sluta och det var inget av dem! En liten grej stämde med vad jag gissade men that’s it! DET är en bra skräckfilm, där man inte ens kan spekulera vad slutet ska bli. De hade gömt det väl kan jag säga. Det hon egentligen är skrämde mig mest, det andra var underhållande skrämsel om ni förstår vad jag menar. Men mer kan jag inte säga för att undvika spoilers! Det här är en ordentlig nagelbitare med en skicklig liten skådespelerska vid namn Isabelle Fuhrman.

 

4 frostfläckar av 5

 

2 svar till “Orphan”

  1. Det ÄR en förbannat bra film, men Stefan blev helt knas av den. Han tyckte den var grymt otäck..:) Jag kan ju inte spoila här men jag blev mer..intrigued 😉

    • Ja, tack för ert filmtips, jag var ju tvungen att se den! 🙂 Jag var ju förberedd på att den skulle vara läskig så det var ju mest mot slutet som den faktiskt överraskade mig och skrämde på ett intressant sätt ja 🙂 Det var hemskt intressant to say the least!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: