The Doll Master

dollmaster

Handling: 5 ungdomar blir inbjudna till ett dockmuseum för att stå modeller för en dockmakare. Allt är dock inte som det verkar och dockorna i galleriet verkar röra på sig..

Här har vi två saker jag fruktar mest: asiatiska barnliknande varelser (sen The Grudge, The Eye och Shutter, asiatiska versionerna) och dockor. Men också två varelser jag tycker är väldigt fina. Dels är man rädd och dels fascinerad. Nog ett vanligt fenomen. Fantastiskt fin och sorgsen berättelse är detta. Men skräcken sätter i rätt snabbt. De små dockhänderna är värst! Hur de smyger in på en axel eller runt en hals eller på fönsterblecket. Den stunden innan man ser varelsen då man bara ser handen och kanske lite hår, fy! Och sen när ögonen rör på sig utan att dockan gör det, läskigt! De jobbar mycket med förväntan och lugna tillfällen som sedan blir till en skräckfylld händelse. Inte en lugn stund här. Man sitter på helspänn hela tiden. Välskrivet manus, otroligt effektfulla specialeffekter och bra skådisar. Och välgjorda vackra dockor. Från 2004, gjord i SydKorea. Specialmaterialet var intressant också, hur dockorna gjordes bland annat. Mycket vackra dockor, mycket hoppa-till-ögonblick, mycket fin sorgsen historia och en del blod.

5 snöflingor av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: