The Gift

Thegift

Handling: Byns synska kvinna Annie hjälper polisen att lösa ett fall med en försvunnen person. Men ju närmare sanningen hon kommer desto fler vill henne illa. Någon döljer något.

Från år 2000. Med imponerande roll-lista. Cate Blanchett är underbart bra som den försiktiga synska spådamen. Keanu Reeves funkar som skitstöveln. Hilary Swank är bra som fru till Reeves. Katie Holmes gör en bra och provocerande biroll. Men den stora stjärnan i filmen, förutom briljanta Cate Blanchett, känner jag är Giovanni Ribisi i rollen som beskyddande Buddy som gör allt för att skydda Annie (Cate Blanchett). Han spelar ut hela känsloregistret verkligen. Från glad till djupt sorgsen till rasande och fullständigt mordgalen. Han är briljant. Se hans galna roll i nya filmen ”Ted” också, där han dansar otroligt kul! Denna film The Gift är regisserad av Sam Raimi som är mannen bakom Evil Dead 1 & 2, Spiderman-filmerna, Darkman, Drag me to hell m.fl. Evil Dead var lysande och originell och Darkman var nice men resten, nja bara ok. Så jag är lite förvånad över att han är regissören till denna underbart bra filmen. Mycket hoppa-till-ögonblick och bra förväntan byggs upp med många skrämmande moment. Southern dialekter, hillbillys och på-landet-vibbar som får mig att tänka lite på The Walking Dead men utan zombies. Mycket spådom och tarotkort, mycket skrämmande visioner, mycket på-landet-miljöer och hillbillys, en del blod och mord, mycket djupa insikter och en underbart bra Giovanni Ribisi.

4 snöflingor av 5

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: