House at the end of the street

HouseattheEndoftheStreet

Handling: En mor och dotter flyttar till en ny stad och bor plötsligt i huset bredvid ett hus där en flicka dödat sina föräldrar. Dottern blir vän med den överlevande sonen och faran verkar inte vara över än..

Från 2012. En mycket bra skräckfilm. Med vändningar och bra spänningsuppbyggnad. Jennifer Lawrence är bra i rollen som dottern och lawrenceElisabeth Shue är bra som modern. Polisen Bill är bra och snäll. Max Thieriot spelar bra som den försiktiga överlevande sonen. Fina husvyer och gröna miljöer bjuds det också på. Intressant historia kring mordet på föräldrarna och kring dotterns skada. De går in på allt här och inte glömmer något. De knyter ihop påsen så att säga. Så inga trådar hänger löst som det kan bli i dåliga skräckfilmer. De filmer där man lägger ut olika ledtrådar och bara knyter ihop en av dem så hänger de andra löst och de lägger alla pengar på specialeffekter istället. Som i en annan film jag såg nyligen, som jag inte orkar skriva om för att den var så tunn och dålig, ”Kallt byte”. En norsk skräckis som la ut flera ledtrådar kring mördaren men bara knöt ihop en av dem o lät de andra falla bort i intet. Inte kul. Se inte den. Men här går man in på allt, i lugn takt och med spänning. Slutet var speciellt intressant, mer kan jag inte säga om det! Mycket spänning, mycket mordhistoria, en del på-landet-känsla, mycket mor&dotter-relationsproblem och en del mord&blod.

4 snöflingor av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: