My Bloody Valentine

Handling: ”Tom returns to his hometown on the tenth anniversary of the mybloodyvalentineValentine’s night massacre that claimed the lives of 22 people. Instead of a homecoming, however, Tom finds himself suspected of committing the murders, and it seems like his old flame is the only one will believes he’s innocent.”

Från 2009 och har gjorts främst i 3D-format men också i 2D. Jag såg den i 2D. Originalfilmen från 1981 är helt ok, såg den för många år sen också. Därför tyckte jag det var lite kul att se en remake om dem kunnat göra den häftigare. Till viss del häftigare. Dem har lagt ner mycket pengar på specialeffekterna här och mindre på skådespeleriet och handlingen. Lite tråkigt tyckte jag. Men det finns coola element. Mördaren har cool syrgasmask och en cool dubbeleggad hacka/yxa. Pluspoäng. Jensen Ackles spelar en bra roll. Pluspoäng. Valentinekiller-tema. Pluspoäng. Bakgrundsmusik och ljud är bra. Pluspoäng. Och så var det sånt som drar ner filmen. Ok ungdomar får vara dumma i skräckfilmer men här är dem lite vääl dumma kan jag tycka. Och en fightscen är otroligt tillgjord och konstlad, den mellan Tom och de pensionerade poliserna i baren. Nakenheten känns väldigt inslängd för att det ska vara med i en skräckfilm, och visst, lite nakenhet skadar inte i skräck, men gör det snyggt för bövelen! Början av filmen är helt ok men däremellan är det som att de drar ut på handlingen, fokuserar på specialeffekter och lite på skådespelandet som jag skrev innan. Alla pengar gick kanske till Jensen Ackles och effekterna, vem vet. Många av de andra skådisarna känns rätt tillgjorda tyvärr. Med mot slutet blir filmen riktigt bra faktiskt, det vänder. Så ha lite tålamod med den här historien! Se originalet också för att jämföra. Jag känner att jag måste se om originalet igen för att komma ihåg allt. Jag kan inte säga vilken version som är bäst, de är olika filmer. Så jag återkommer om det. De är båda helt ok. Mycket ond syrgasmaskmördare i gruvan, mycket mord och valentine & en del historia kring bakgrund. Kolla in trailern nedanför!

”Nothing says date-movie like a 3D-ride to hell”  😀

3,5 vårsolar av 5

2 svar till “My Bloody Valentine”

  1. […] En riktigt härlig 80tals-skräckis med sött valentine-tema! Den sätter stämningen redan i intro-scenen där ett kärleksmöte i gruvan slutar illavarslande. Det är snyggt, spännande och lättsamt. Och det är nog de tre ord jag hade valt för att beskriva filmen i stort också. Härlig kemi mellan alla skådisar, då kanske främst i kompisgängen och inte i kärlekstriangeln. Ett snyggt fokus på färgen röd ramar in filmens handling bra. Och mördarens gasmask är hejdlöst cool! Lätta men underhållande mord. Mest fokus ligger på att bygga upp spänning och att gissa lite vem som kan vara mördaren. Mycket bakgrundsfakta finns att hämta i filmen så alla frågor besvarades tyckte jag. Inget var oklart i slutet och slutet var för övrigt riktigt intressant och läskigt. Filmen blandar så mycket bra: kärlek, valentine, cheesy-ness, 80-tal, gasmask-killer, vänskap, fest, polis-utredning. Och det harmoniserar fint alltihop. Samt att soundtracket var mysigt även det. Så massa plus i den här filmen! Jag har bara recenserat remaken innan och för att jämföra dem två så skulle jag säga att originalet har mer själ & hjärta ( 😉 ) medan remaken har mer action och coola specialeffekter. Men i den fighten så vinner detta original för jag ser hellre en film med mycket själ, story & spänning än en film med specialeffekter som den största spänningen. Men det är ofta så för mig, 80-tal vinner över 2000-tal 😉 Men visst var remaken ändå underhållande på sitt vis också 🙂 Länk till min recension av remaken från 2009: https://fearnotthedark.se/2013/02/26/my-bloody-valentine/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: