Very Bad Things

verybadthings En lysande underskattad svart skräckkomedi har vi här från 1998. Christian Slater levererar stort i karaktär och humor. Cameron Diaz är fantastisk i rollen som galen bridezilla. Fem killar åker iväg på svensexa för brudgummen Kyle till en sista natt av skoj. Vad kan gå fel? Allt. Och det gör det. Grundligt. Men den svarta humorn är alltid närvarande under hela filmen. En prostituerad dör i en olycka och killarna försöker komma undan med det genom att släta över det. Alla kan dock inte leva med lögnen och en efter en börjar snacka. Boyd (Christian Slater) tar sig an rollen som ledare och försöker styra upp situationen som till slut börjar bli mer och mer ohållbar. Slaters sätt att leda blandat med Diaz hysteriska planerande blir en oslagbar kombo i denna mörka komedi. Man skrattar nöjt istället för gråter! En favoritscen är när Boyd ( Slater) helt blodig och vilt gestikulerande håller sitt tal i badrummet på hotellet om hur de ska lösa situationen, hysteriskt bra! vbt

Och när han försöker hålla ihop teamet i bilen när Michael haft ett utbrott med att hålla ett tal om hur de faktiskt gjort allt av kärlek och att hela världen nu är räddad och så vidare, priceless! En film jag brukar återkomma till när man känner sig lite depp och behöver uppmuntran med lite mörk ironisk underhållning. Avnjut med vänner du har roligt med och snacks!

4 grillkol av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: