Mama

mama

Denna film Mama från 2013 kunde ha varit en bra film. Två döttrar blir lämnade i skogen av sin far som tänkt mörda dem men något hindrar honom och han mördas istället. Döttrarna blir kvar i skogen och uppfostras av något eller någon. Den mördade pappans tvillingbror tar sig an döttrarna när de äntligen hittas fem år senare, nu något annorlunda och djuriska i sina beteenden. De nämner ofta någon som de kallar Mama. En psykolog tar sig an fallet och tror att det kan vara den äldre dottern som tagit rollen som mamma eller att det kan vara en varelse som faktiskt uppfostrat dem i skogen. Spänningen byggs upp bra första halvtimmen, fyrtio minuter in runt. Men de börjar visa denna varelsen för mycket och man tröttnar lite, för mystiken försvinner. Och sen väver dem in en välbekant historia som känns så kliché att man bara blir grymt besviken.  Jag ville ju att det skulle vara en varelse som bodde i skogen, typ som en blandning mellan Nell (film från 1994 där kvinnan är från skogen och har utvecklat ett eget märkligt språk) och Gollum från Sagan om ringen och faktiskt vara en varelse man kan ta på ordentligt, som inte är dataanimerad till förbannelsen! Så besviken blev jag! Grymt! Ett projekt där Guillermo Del Toro är inblandad tror man ju ska vara bättre. Hellboy 1 & 2 var ju bra, Hobbit, Pans labyrint, Barnhemmet. Men nej, Don’t be afraid of the dark var inte toppen. Men det var en av få som faktiskt inte höll måttet. Och nu denna Mama också. Dåligt! Betyget jag ger är till spänningen som byggs upp i början, that’s it.

2 darriga höstlöv av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: