Murder At 1600

En film från 1997 som kan gå under genren mörk thriller med Wesley Snipes och Diane Lane i huvudrollerna. En ung praktikant ma1600hittas mördad i Vita Huset och polisen Regis ( Snipes) kallas in till fallet varpå han upptäcker mystiska ledtrådar som pekar på att presidentens son kan vara mördaren. Fallet går dock mycket djupare än så och FBI-agenten Nina ( Lane) dras med i katt & råtta-spelet. En helmysig och spännande thriller med politiskt maktspel. Bra tempo och uppbyggnad av spänning. Trovärdiga karaktärer och bra skådisar. En film jag sett många gånger för den blir aldrig tråkig.  Dennis Miller är lite småkul emellanåt som Regis kollega också.  Snyggt filmat. Regissören Dwight H. Little har inte gjort så mycket annat bra dock. Här har vi samma kille som gjort Rädda Willy 2 och Halloween 4 plus en massa halvbra TV-serier liksom. Och så gör han denna fina thrillern på det. Otippat! En klar mysthriller att ha i samlingen iaf tycker jag. Mycket politik, mycket spänning, lite blod och massa mys.

3,5 höstlöv av 5

murder1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: