Wolf

wolf

En stor favorit jag återkommer till ofta är Wolf, filmen med Jack Nicholson och Michelle Pfeiffer från 1994. Det har gjorts många filmer med vargtemat, förr och nu. Det här är en av de bättre tycker jag. Det finns många bra från ännu längre tillbaka också givetvis. En romantisk skräckhistoria detta kan man säga. En man blir biten av en varg och vargens väsen tar över honom så att den tveksamme Will blir modig, stark och passionerad. Men ett pris måste betalas, han kommer förr eller senare att bli en varg helt och hållet. Resan dit är intressant. Nicholson är klockren i rollen som wolfman Will för att han är hårig och har en djurisk look som t.ex. dramatiska ögon, stark blick och raspig röst. Nu när jag tänker på det så påminner han faktiskt lite om Tom Waits också, liknande utseenden där. Och Tom Waits är magnifik i sin stil också. Michelle Pfeiffer, allas vår Catwoman, är bra i rollen som Laura, Wills soon to be käresta. Hon har ett lika djuriskt utseende hon så hon passar fint i sin roll också. Håll utkik efter en tidig David Schwimmer från Vänner som polis här. David Hyde Pierce gör en lysande komisk biroll. Jag bara älskar när han säger: ”You are my god” och minspelet han har där. Priceless! Dr Vijay är också en intressant karaktär. Jag tycker om hans självklarhet i repliken: ”I would like you to bite me” , han levererar den bara så bra! Med indisk brytning! Roande! James Spader är klockren som Wills motpol också, lysande han med. Alltid. Så: Mycket djuriskt, en del blod, mycket passion och spänning och massa mys. Om du inte sett den så tveka inte, du måste se den nu. Enjoy!

5 lysröda höstlöv av 5

 

2 svar till “Wolf”

 1. May I simply just say what a comfort to uncover a person that actually understands what they’re talking
  about on the web. You certainly know how to bring
  a problem to light and make it important.
  More people must check this out and understand this side of your story.

  I was surprised that you’re not more popular since you most certainly have the gift.

  • Many thanks for your appreciation and for the compliments! 🙂 I’m glad you like my blog! May I ask how you read it? Do you know swedish too? 🙂 I’m working on the pr for the blog, it’s in a test-stage right now, still practising so to speak. Hopefully it will be more popular in the future! Many thanks again! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: