Teen Wolf

teenwolf

Här har vi en underbart söt skräckkomedi från 1985 med bästa Michael J Fox i rollen som varulvspojken Scott. Scott känner sig medelmåttig och går runt och önskar att han var mer speciell. Plötsligt märker han mer förändringar än den vanliga puberteten: långa hår överallt, klor som växer mer och mer och till slut huggtänder. Och missa inte scenen när hans pappa får reda på sanningen om sin son en halvtimme in, varpå han själv har en hemlighet som är ytterst ljuvligt underhållande! 🙂 Den typiska keyboard-80-tals-komedin blandat med varulveri och massa humor! Michael J Fox måste man bara älska i den här rollen. Scenen där han förvandlas till varulv på basketplanen är fantastisk! Faktiskt fint gjord varulvsmaskering, old school förstås. Kula birollskaraktärer också som Chubby, Stiles och Boof.  Till och med Desperate Housewives Doug Savant har en biroll i denna film också. Håll lite koll på Stiles t-shirtar, lite roliga texter på dem som t.ex. ”Wolf buddy” och ”Drunken state Florida”. Scotts hus i ”Teen Wolf ” är samma hus som 1955’s Martys mors hus från  ”Tillbaka till framtiden”. Så håll utkik där med så kanske det känns igen. Avnjut filmen med goda snacks och goda vänner, den är verkligen ett guldexemplar och one of a kind så tummen upp! Massa 80-tal, massa varulveri, massa humor, en klockren Michael J Fox och roliga biroller.

4,5 pumpor av 5

stilesandwolf

9 svar till “Teen Wolf”

 1. Kul sida! Och roligt att någon annan skriver om skräckfilm.
  Kika gärna in min blogg där jag dagligen behandlar skräckfilm, dock på ett annat vis!

  /Marcus

  • Hej Marcus! Kul att du gillar min sida 🙂 Jag kollade in din blogg också, intressanta analyser och kul att du nämner Dolly dearest också, ingen lysande film men lite kul att någon mer sett den iaf 🙂 Tummen upp på din blogg, jag kommer fortsätta läsa den. / Viktoria

 2. Blir mer och mer övertygad om att jag borde se denna. Den sägs ju vara en klassiker dessutom.

  Har du sett Ginger Snaps, för övrigt? Min personliga favorit när det gäller varulvar på film.

  • Hej Joakim! Den är en klassiker för att Michael J Fox gör ju verkligen hela filmen, han är lysande och man får se den här som en lättsmält söt 80talsvarulveri-film helt enkelt. Gör man det, blir man inte besviken 🙂 Jag har sett Ginger snaps, tyckte om den och kommer recensera den i framtiden. Den var toppen! Läste din blogg lite och tyckte om det du skrev om The conjuring och blev mer övertygad om att jag vill se den. Du skriver om den ungefär som jag trodde den skulle vara också så tummen upp för bra analys och gott skriveri! / Viktoria

   • Man tackar och bugar! Alltid roligt när jag får veta att någon utanför min omedelbara bekantskapskrets läser min blogg ibland. 😉 The Conjuring är klart värd att se tycker jag även om man där också får se den för vad den är, vilket är en också på sitt sätt ganska lättsmält klassisk skräck av varianten ”krasch-bang-dörrar-som-slår-igen”.

    Det är ju svårt att inte tycka om Michael J. Fox. Dessutom så har jag kommit in i lite av en skräckkomedi-period just nu så det passar rätt bra, kanske att komplettera med An American Werewolf in London när jag ändå är igång…

   • Varsågod 🙂 Ja men tack detsamma 🙂 Har också en skräckkomediperiod här, Tucker & Dale vs Evil är klockren i sin genre! An American Werewolf in London måste jag också kolla in, har en paralell varulvsperiod här också jämte skräckkomedier, ska precis till att skriva om The Howling 🙂

 3. Rolig film och Michael J. Fox är ju alltid kul att titta på! Om man gillar den här typ av film, kan jag rekommendera Full Moon High som kom nårga år tidigare (1981 tror jag det var). Grundberättelsen är ganska lika, dock här handlar det om American Football i stället för basketball. Mer off-beat och mindre slick än Teen Wolf, kan jag tycka. Med bl.a. Adam Arkin och regisserad av Larry Cohen (It’s Alive!, Q: The Winged Serpent och scenario för Maniac Cop). Eller kolla in Teen Wolf Too (sic) om man vill se en väldigt ung Jason Bateman.

  • Precis, Michael J Fox är ju charmig i rollen och även pappan, badrumsscenen är så guld där han avslöjar sig 🙂 Coolt, tack för tipsen! 🙂 Sett nån trailer för Teen Wolf too, verkar roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: