The Howling

thehowling

Denna klassiker från år 1981 börjar med att en reporter räddas undan en hemsk seriemördare och skickas till ett rehabcenter bland bergen, öde och långt till närmaste stad. Vad kan gå fel? Vilka människor lever här? Är de ens.. människor? Det klart att vi uppföljer Teen Wolf med den luddiga resan genom fler varulvsfilmer här. Det KLART att det är varulvar däruppe i bergen som visar sig lite diskret en efter en. 😀 Bra gjorda faktiskt, riktigt handgjorda och inte digitalt animerade. Humoristiskt gjorda också men bra! Den här filmen var på väg att kamma hem priser för bästa makeup men An American werewolf in London tog hem det istället tyvärr. Enda grejen man kan störa sig lite på är att förvandlingen till varulv tog lång tid och att den skrikande tjejen som fruktar för sitt liv står kvar under tiden, lite bisarrt! Ungefär som varulven säger: Hold on, in transition here, please wait and then I shall eat you. Varpå hon svarar: Ok! 😀 Bisarrt! Men utöver det, söt men ändå rå och bra varulvsfilm. Jag gillar slutet när den kvinnliga reportern ska berätta om varulvarna i livesändning. Jag säger inte vad som händer men det var min favoritdel alla gånger! Looken på varulvarna var så gott oldschool så där var jag riktigt nöjd faktiskt som ett fan av oldschool-skräck. Ladda med dina luddigaste gosedjur och vänner, kanske bjuda med Chewbacca? ( 😀 ) , och bästa snacksen och njut av denna fina film!

4 luddiga varulvstassar av 5

thehowling1

3 svar till “The Howling”

  1. Bästa varulvsfilmen någonsin gjord, i mitt tycke! Meningen var egentligen att Rick Baker (som gjorde effekterna för American Werewolf) skulle stå för de special effects, men John Landis bestämde sig med en gång att börja med produktionen för AAWIL så då var Baker upptagen. Därför skickade han sin protégé Rob Bottin istället och han gjorde ett suveränt jobb. Detta ledde bl.a. till att Bottin även fick designa special effects för John Carpenter’s The Fog och The Thing. Bara som en parentes 😉

    • Fräckt med mer varulvsinfo, tackar för god läsning! 😀 Ja, detta är en av de bästa varulvsfilmerna, och ett av det bäst gjorda varulvssminket 🙂 Dog Soldiers vinner dock samt Werewolf of London (för att jag avgudar klassisk skräck) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: