The Conjuring

The-ConjuringNy skräck, från 2013, baserat på ungefärliga verkliga händelser om en mörk närvaro i ett familjehus. Paranormal investigators Ed & Lorraine Warren undersöker det hela och ska få bort väsendet. Vera Farmiga är med, bra skådis i allt hon gör, även bra här. Kolla in ”Orphan” om ni inte sett den. Patrick Wilson går runt och ser stilig ut, funkar. Lili Taylor funkar ok som mamman, precis godkänt så.

Först måste jag också säga till er trogna läsare innan recensionen fortsätter: Jag vet, jag är hemsk som uppdaterat så lite senaste tiden men ledighetstider varvat med mycket-att-göra-tider gör en virrig i multum! Men inte misströsta, jag är back on track för att ge er mer regelbundna recensioner igen 🙂 Tack ni fina som läser, ni är guld 🙂 God julhelg (sorry att jag önskar det så sent) & Gott nytt år! 🙂

Recensionen fortsätter. Det är 70-tal och det syns, väldigt fint gjorda 70-tals miljöer. Spökerierna ser bra ut och inte för ”specialeffekt” som i ”Mama”. Dem är bra. Otroligt vackert rum hos Warrens med alla hemsökta föremål de kommit över genom åren, otroligt intressant, ville nästan att hela filmen skulle handla om dem föremålen istället!  Antik/mystik-nuttie som man är! Klart att en docka är med också, klassiskt! Det är en bra film, fin att se på, bra handling, bra skådisar, lite småskrämsig. Men jag saknar något. Kanske att de skulle visa mindre av spökena hade funkat bättre. Kanske mer av rummet med de hemsökta föremålen. Kanske att ge Vera Farmiga ännu mer utrymme i filmen. Kanske att slänga in något oväntat. Den är bra, den är fin, men jag ville ha mer. dollinconjuring

Mycket 70-tal, mycket mystik och fint gammalt hus, lite spöken & bra skådisar finnes här.

3 julgranskulor av 5

VeraFarmiga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: