The Iceman

the-iceman

The Iceman är en film från 2012, och en sann historia, om en lönnmördare vid namn Richard Kuklinski (ofördelaktigt namn men ja, vad göra, så hette han). När han äntligen greps år 1986 visste fortfarande ingen i hans familj vad han haft för jobb under åren. Han lyckades dölja sitt yrke till varje pris. Han var lönnmördare men behandlade alltid sin fru och sina döttrar med kärlek och respekt, så en artig seriemördare har vi här iaf.

Michael Shannon, känd från bl.a. Boardwalk Empire, gör här en stor roll. Han tar plats som denna Richard Kuklinski, fyller rummet rejält (kul symbolik eller hur 😀 ) med sin intensiva närvaro. Och han ser också jäkligt slipad ut som Richard. Winona Ryder spelar hans fru och hon gör det bra. Andra roliga biroller är David Schwimmer som långhårig 70-talssnubbe i porrbranschen (!!) och Chris Evans ( Mr Captain America) som långhårig lönnmördare och assistent till Richard (!!!) Otippat men otroligt kul! Schwimmer känner man igen men Chris Evans såg jag inte förrän efter ett bra tag bakom all smuts och mustasch och skägg och hår! Men under allt det: Captain America! Hans karaktär kallas Mr Freezy 😀 Hejdlöst. Även stjärnan James Franco har en liten roll här men han känns lätt igen. Men det är en allvarlig film om man bortser från de roliga birollerna. En mörk deckarhistoria med skräckelement skulle jag vilja säga. Shannon porträtterar denna Richard väldigt bra och får gå igenom alla typer av känslor också, han kommer att få bättre och bättre roller i framtiden tack vare denna roll och hans insats i Boardwalk Empire. That’s for sure. En riktigt bra film om denna artiga lönnmördare Richard Kuklinski, intressant och fascinerande. Se den.

3,5 is-iga snöflingor av 5

michaelshannonshannonochris

 

 

 

 

davidchris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: