Excision

excisionÄnnu en film som börjar på Ex! Excision från år 2012, rätt ny, som handlar om en 17-årig tjej med sjuka illusioner och tankar som drömmer om en karriär som kirurg. Hon kämpar för att få göra det hon vill samtidigt som hon vill ha den kontrollerande moderns acceptans och kärlek.

Det här är en sjuk film med mycket blod, kirurgi, lekar med diverse organ och skalpeller. Så att ni vet vad ni ger er in på. Den extremt kristna modern spelas av damen Traci Lords, fd porrstjärna, och hon gör det väldigt bra. Jag tycker det är bra att hon skakar av sig porrstämpeln och blir mer utav en riktig skådis, so good for her säger jag. Läraren spelas av herr Malcolm McDowell ( från bl.a. Clockwork Orange) och han gör det briljant, vem vill inte ha Malcolm som lärare liksom 😀 Regissören heter Richard Bates Jr (relations to Norman Bates kanske? Hmm 😀 ) Och så har vi denna unga tjejen som spelar huvudkaraktären Pauline, denna AnnaLynne McCord. Hon spelar en ung missförstådd, ful, finnig, stripighårad, asocial, märklig, mystisk tonårstjej som vet vad hon vill ha och går efter det. Vare sig det gäller att förlora oskulden eller att hjälpa sin sjuka syster. Hon gör det hon kan för att komma dit hon vill. Hon hittar döda djur på gatan, tar hem dem och övar kirurgi på dem. Excision betyder just ”att skära ut” . Hon anses konstig och äcklig i skolan och av föräldrarna. Men i drömmarna & fantasierna är hon en vackert blodig kirurg-drottning som opererar och njuter av makten över människokroppen i ett sjukt vridet sjukhus-tempel. Drömsekvenserna är det som höjer filmen tycker jag, riktigt snyggt gjorda. Även om denna Pauline är konstig och sjuk så tycker jag ändå om henne på något sätt. Hon är ett litet underbarn på sitt eget vis. Ett sjukt sådant men ändå. McCords gestaltande av Pauline är alltså förstklassigt och skickligt, hon kan gå långt i framtiden tror jag. Den här filmen är annorlunda, sjuk, provokativ och fylld med svart humor. Definitivt något jag inte sett förut. Och jag tyckte om den. Se den.

4 blodiga skalpeller av 5

Excisionbloody

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: