Djävulens Pentagram av Björn B. Jakobsson

djävulenspentagram

Handlingen:

”Journalisten Petra skickas på uppdrag norrut till sina gamla hemtrakter. Hon ska skriva en artikel om ”synska Greta”, en flicka som hjälpt polisen att hitta en försvunnen tonårskille. Men vid upptäckten var han bortom all hjälp. Mördad. Nu har Gretas gloria hamnat på sned – hennes magiska krafter ifrågasätts och lokalbefolkningen har börjat förtala och trakassera Greta och hennes mamma Virona. Samtidigt börjar mystiska stjärnor dyka upp. Vissa ritade i blod. Det är som om helvetet brutit lös i Kirunatrakten. Bokstavligen. Efterhand börjar Petra ana ett kusligt samband mellan allt djävulskt som händer och hennes egen trasiga uppväxt. Och hon kommer till den fasansfulla insikten att det inte bara är hennes egna, inre demoner som är i spel.” – citat från baksidan av boken, Damm Förlag.
Recension:
Jag letade efter rätt bok medan jag djupdök i seriealbum i brist på annat. Jag hittade inte rätt bok. Rätt bok hittade mig. Spänningen sätter in redan på första sidan, från första meningen till och med, och fortsätter ända fram till slutet. Jag var rädd att det skulle tappa fästet mot slutet som det ibland har gjort i en del annan svensk skräck jag läst. Men det höll måttet hela vägen fram. Hisnande, skrämmande bra historia, väl genomtänkt upplägg och spänningsuppbyggnad med en precision för detaljarbete har Jakobsson i sin berättelse. Svårt att jämföra med något annat, en unik historia, bekant tema men unikt vinklat och berättat. Den är lika otäck som intressant och man ser händelserna från både de ondas synvinkel och från offrens. Allt detta kring Norrlands snöiga, kalla och tysta miljöer gör att stämningen infinner sig direkt. Tycker också om att Jakobsson skrivit efterord och berättar personligt om sitt arbete med boken samt lite kring sitt eget liv, det var pricken över i:et och gav ännu mer hjärta till historien också.
Lysande ny svensk skräck från år 2014, läs den & njut!
Peppad att läsa de andra två böckerna ur trilogin av Jakobsson också nu så stay tuned for more!
5 djävulspentagram av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: