Big Bad Wolves

bbw

Den sista filmen som fyndades på scifimässan var denna Big Bad Wolves från 2013. När Quentin Tarantino själv säger att det här är årets bästa film så köper man det och ser filmen. I did just this.

IMDb:s beskrivning av handlingen: ”A series of brutal murders puts the lives of three men on a collision course: The father of the latest victim now out for revenge, a vigilante police detective operating outside the boundaries of law, and the main suspect in the killings – a religious studies teacher arrested and released due to a police blunder. ”

Pedofilmördare är temat. En lärare anklagas för att vara den skyldige men han bedyrar sin oskyldighet gång på gång, trots misshandel och mordhot. Jag köper hans story. Att han är oskyldig. Men en av de mördade flickornas pappa köper det inte och jagar honom. En polis köper det inte heller och jagar honom. Efter ett tag köper polisen det lite mer, mordoffrets far är inte alls övertygad. Mordoffrets farfar kommer in i bilden och hjälper till.. inte heller alls övertygad att läraren är oskyldig. Svart komedi blandas med blodigt allvar i en bra blandning. Också kul med språket hebreiska som låter väldigt olikt allt annat jag hört innan. Detta är alltså Israels andra skräckfilm ever och den har fått god kritik av många. Jag förstår detta. Som sagt så är den svarta komiken skickligt blandad med allvaret.

En kul scen är när mordoffrets far blandar i ordning en mycket speciell sockerkaka till läraren, musiken i bakgrunden låter som en helylle baknings-reklamfilm! Mycket komiskt! Kul är också scenerna när han pratar med sin dramatiska mor i telefonen och med sin något lugnare men mer bestämd far vid köksbordet.

Saker blir dock mer allvarliga mot slutet då hela historien vävs ihop och ska avslutas. En och annan skrämmande vändning gör att man blir överraskad, på ett läskigt sätt. Och man snurrar igång seriösa funderingar kring delar av mänskligheten. Men en bra film är det. Annorlunda, bra och nyvinklad. Och läskig.

4 blåslampor av 5

big-bad-wolves

 

2 svar till “Big Bad Wolves”

  1. Jodå den här var helt ok har du sett regissörernas tidigare film Rabid? Inte lika bra som denna men klart sevärd.
    http://filmitch.wordpress.com/2014/05/03/big-bad-wolves-2013-israel/

    • Har inte sett Rabid, men den är på listan! Läste din recension på Big bad wolves, bra skrivet! Tänkte också lite på Prisoners faktiskt men ja den har en helt annan ton än den och är mer originell i sin stil, hoppas på mer av Keshales/Papushado snart. Kan bli intressant minst sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: