Dog Soldiers

ds

Här har vi en nygammal pärla från 2002, Dog Soldiers. Vi har varulvar, vi har Skottland, vi har militär specialstyrka. Kan det bli bättre? Nej.

Så handlingen enligt Imdb: ”A routine military exercise turns into a nightmare in the Scotland wilderness.”

Kortfattat och bra. Jag vet, jag berättade att det är varulvar med men titeln säger ju ”dog” så ni skräckfantaster kan nog allt gissa er till det ändå 😀 Jag tänker inte underskatta er förmåga! 😀

De ljuvliga skotska tonerna klingar fint i öronen som alltid. Bra halvkända skådisar gör ett fint jobb. Neil Marshall är regissören, detta är hans första långfilm, hans andra var min andra favorit ”The Descent” som jag redan skrivit om här. Neil Marshall har en mystisk och härlig stämning i sina filmer, alltifrån skogsmiljöerna till bakgrundsmusiken och de märkliga monster han skapar. Han gör bra grejer helt enkelt.

Så kommer vi in på varulvarna. Dem är välgjorda, old school, man kan ta på dem (icke-animerat) och dem är långa, ståtliga och håriga med klassiska varghuvuden. Just så som jag vill ha dem. Dem ser trovärdiga ut, läskiga och mäktiga. Precis så som det ska vara. Dem gör hela filmen förutom skottarna då. Alla gör ett fint jobb men om varulvarna hade varit dåliga så har du en dålig film direkt så dem är nyckeln här.

En kul grej ni ska tänka på under filmen är karaktären ”Spoon”, en replik med hans namn i ger stora igenkännande skratt kan jag lova 😀

Så: en underbart oldschoolig varulvsskräckis med tuffa militär-skottar har vi här, avnjut i gott sällskap och med dina bästa snacks och mycket is nu i denna förpestande sommarvärmen! 😀 Enjoy!

5 sommarvarma tassar av 5

dogsoldierswerewolf

7 svar till “Dog Soldiers”

  1. Gillar också den här filmen skarpt troligen den bästa varulvsfilmen. Rolig på sina ställen men framförallt spännande.

  2. Ojoj..jag ÄLSKAR den här rullen! Humorn! De lite taffliga (men ibland suveräna effekterna!) En av mina varulvsfavvosar.

    Nämnde jag att varulven är mitt absoluta favoritmonster…!? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: