Dolly Dearest

dolly-dearest

Det här var var den första dockskräckisen jag såg som liten. Från 1991! Den må vara harmlös och väldigt b-aktig nu men den skrämde skiten ur mig då när jag skulle gå hem från mina kompisar själv i mörkret efter filmkvällen! Jag hade alltid gillat dockor som liten, hade en hel kollektion med både porslinsdockor, barbies och allt möjligt dockaktigt. Utöver dockorna var jag väldigt pojkig men när jag var själv eller med min bästis så var det dockor som gällde. 🙂 Och nu fick jag plötsligt se dem tala, psyka folk och mörda! Aaaa the horror!! Men också rätt spännande 😀 Så där började min skräckblandade förtjusning för dockor i skräckfilm. Det är svårt att se men ändå kul!

Handling från Imdb: ”An American family moves to Mexico to fabricate dolls, but their toy factory happens to be next to a Sanzian grave and the toys come into possession of an old, malicious spirit.”

Den har ju handling den här filmen. Vi har gamla indiangravar och mayafolkhistoria i grunden och utgrävningar med coola inristningar och statyer i. Vi har söta dockor som blir besatta av andar och blir mordiska. Vi har en helylleamerikansk familj som får panik när inget går enligt planerna. Dockfabrik, gravar, stor fin villa, källarscener. Bra recept på en kul skräckis! Och alla grejer som jag gärna ser i en skräckis.

Specialeffekterna är ju väldigt B, keep that in mind. Detta är 1991 och man har inte ansträngt sig supermycket utan lagt alla pengar på dockans rörelser och mördande mer än denna speciella scenen i början med andarna och detta röda sken som flyger runt från graven in i dockfabriken. Det röda skenet är verkligen skitroligt att se så kolla in den första scenen med det hejdlöst roliga röda, ser mest ut som tre drogpåverkade ormar som är ute på konstiga äventyr! 😀 Dockans rörelsemönster och hur hon ser ut som mördare tycker jag ändå är skapligt ok. Det skrämde ju mig som liten och jag kan ännu ha svårt för vissa saker ännu idag! Som krypande små dockhänder, dockan-är-stilla-men-ögonen-rör-sig-moment och när dem bara hoppar fram med groteskt minspel! Huga! 😀 Och sen skrattar maniskt dockaktigt.. huuh…

Så ja, det är en B-film men åh så underhållande ändå! Se den med vänner eller käresta som du kan skratta med och med mycket snacks till, då har du en kul helkväll kan jag säga.

3 besatta dockor av 5

Dolly_Dearest1

dolly-dearest3

dolly-dearest-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: