Angel Heart

angelh

Ett gömt guldkorn från 1987 har vi här, Angel Heart med Mickey Rourke, Robert De Niro och Lisa Bonet. En mystisk skräckthriller kan man kalla det. Med voodooinslag!

Storyn av Imdb: ”Harry Angel is a private investigator. He is hired by a man who calls himself Louis Cyphre to track down a singer called Johnny Favorite. But the investigation takes an unexpected and somber turn.”

Skådisarna är lysande och Robert De Niro har en underhållande roll verkligen. Hela stämningen i filmen är väldigt 50tals-mystisk med rökiga dimmor, lugn musik och stilfulla kläder. En stigande spänning med en del höga action-toppar i. Voodoo-inslagen är intressant och fungerar som en chilikrydda i filmen och allt blir till en härlig helg-gryta! Rourke verkar gilla sina dimmiga jazziga film noir-stämningar då han gjort en hel del sånt. De Niro är mystisk och ond som vanligt och gör det mycket bra. Lisa Bonet gör en cool roll som voodooprinsessa. Hon är numera gift med Jason Momoa från bl.a. Game of Thrones!

Så: mycket blod, en del voodoo, en del djävulskt, mycket dimmigt 50-tal och lysande skådespel gör denna till en bortglömd pärla i skräckthrillergenren. Se den!

4 blodiga höns av 5

 

angel.heart

rdeniro

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: