Höstskräckisar: Min Topp 5-lista!

IMG_0043

Nu när höstmörkret börjat falla över oss myser jag ihop mig i soffan och kollar höstiga skräckisar, allt som påminner om halloween-tiden på året. Här är min topp5-lista på mys-filmer jag brukar se runt Halloween!

 1. Halloween (1978) – För att ingen kan skrika som Jamie Lee Curtis och för att jag gillar Michael Myers tysta, starka, onda karaktär. Väldigt långsamt och brutalt, I like it. 70-talets höst ser också otroligt mysig ut. Masker och utklädnader med massa löv. En klockren etta, denna härliga film.
 2. H2O Halloween 20 år senare ( 1998) – Filmen där Halloween-serien borde ha slutat. Jamie Lee Curtis gör ett superbt jobb som vanligt. Nu 90-talshöst, men lika mysigt är det ändå. Myers är lika stark och tyst som alltid. Kuliga biroller och bra dialoger med historiska bakgrundsfakta. Spännande och mer löv. Underskattad film.
 3. Trick r Treat (2009) – Fyra berättelser om hur olika personers halloween har varit med alla skrämmande och kusliga detaljer kring det. Mycket bakgrundsfakta kring den keltiska All Hallow’s Eve-traditionen, mycket njutbart att höra om. Varulvar, vampyrer, blodigt, klok ung häxa och en besynnerlig pojke vid namn Sam. Briljant.
 4. The House Of The Devil (2009) – En härlig 70/80-talsnostalgi-tripp med höst, barnvaktstema, månförmörkelse, djävulska riter och ensam-i-stort-hus-på-landet-känsla. Hög höstmysfaktor!
 5. The Haunting (2000) – Jag vet, det är en remake på den gamla klassikern men jag gillar den starkt ändå. Älskar det mäktiga slottet Hill House och alla dess mystiska rum. Speglar, karuseller, gömda rum, dröm-experiment, konstiga ljud och spöken. Medan löven virvlar runt utanför. Avnjutes med mjölk och choklad-bitar.

2 svar till “Höstskräckisar: Min Topp 5-lista!”

 1. Hoppsan! Men det här var väl en trevlig lista!
  Har faktiskt sett alla ett par gånger..och kan inte annat än hålla med. 🙂
  Okej, svagaste kortet kanske är H20 men vad tusan…som du skriver…som sista film i serien hade den varit perfekt!

  The House of the devil är mysbra! Verkligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: