En man av stil och smak av Anders Fager

fager

Ny skräcklitteratur av svenska skräckförfattaren Anders Fager! Bibliotek, böcker, bokarkiv, bibliotekarier plus mäktiga viskande gudar och annat ockult! Ja det var en bok i min smak kan man lugnt säga.

Handling enligt Adlibris: ”Huvudperson i denna skräckroman är CeO Molin. Han har tidigare levt ett rikt liv och haft ett omfattande umgänge. Hans spektakulära fester i paradvåningen vid Johannes kyrkogård i centrala Stockholm är vida beryktade. Han har varit en lebeman, en man av stil och smak, och dessutom en gentlemannatjuv på jakt efter ovärderliga inkunabler.

När vi nu möter honom håller hans förflutna på att komma ifatt honom. För CeO Molin kommer alldeles säkert att kunna knytas till stölderna på sin arbetsplats vid Kungliga Biblioteket. Allt detta överskuggas dock av ett virvlande och alltmer skrämmande skeende där dunkla makter slåss om kontrollen över såväl hans liv som död och vad som eventuellt kan komma därefter.

En man av stil och smak är en fristående fortsättning på Anders Fagers förra roman, Jag såg henne idag i receptionen, och liksom tidigare utspelas berättelsen i ett Stockholm som både liknar och inte liknar vår vanliga huvudstad. Det är en stad där mörka skuggor lurar, där uråldriga hemliga sällskap kämpar om makten över demoniska krafter, och där utgången förblir oviss in i det sista. ”

Jag har läst ”Svenska Kulter” litegrann men inte alls ”Jag såg henne idag i receptionen” som är del ett och del två i denna trilogi. Och även om denna bok var fristående så lär man kanske ha läst de andra innan för att förstå allt. Sedan har jag svårare att läsa det korthuggna språket som Fager använder sig av. Jag gillar mer långa beskrivande meningar som känns som att vandra och som ger ett flyt. Men det språket Fager använder passar stilen i boken och det fungerar riktigt bra på sina ställen, riktigt lysande här och var. Jag gillar denna biblioteksvärld han befinner sig i och de mystiska personerna som han träffar på. Den inledande biten med lajvsällskapet som ska hitta en passande lokal är riktigt bra, spännande deluxe! Och sedan att följa CeO genom den ockulta resan var intressant. Effektfullt att blanda i historiska element också, det ger viktiga nyanser till handlingen.

All in all: en spännande och annorlunda svensk skräckroman från biblioteksvärldens mörka sida. I liked it! Från 2014.

4 viskande vindar av 5

2 svar till “En man av stil och smak av Anders Fager”

  1. Boken vinner mycket på om man läst Svenska kulter och Jag såg…. innan. Gillar Fager skarpt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: