The Trouble With Harry

th

En skräckthrillerkomedi från 50-talet har vi här av Mr Hitchcock igen! Ett lik upphittat i skogen och en massa olika förslag till metoder att göra sig av med liket. En mordgåta med humor och finurlighet!

Handling enligt Imdb: ”The trouble with Harry is that he’s dead, and everyone seems to have a different idea of what needs to be done with his body…”

En perfekt morgonfilm är detta. Humorn och den fyndiga dialogen blandat med spännande vändningar gör denna film perfekt att avnjutas med thé och morgontoast med marmelad. Denna film var faktiskt en av Hitchcocks egna favoriter! Shirley MacLaines debutfilm, och hon gör ett fint jobb som söta, tuffa och finurliga Jennifer. Övriga skådisar är lika bra och fyndiga. Och givetvis syns Hitchcock också i den här filmen, cirka 20 minuter in där han går förbi en limousine och en man som tittar på tavlor. Givetvis är allt stiligt med bra kameravinklar, men något smutsigare då i och med allt grävande. 😀

En av de första skräckkomedierna kan man kalla det. En kul historia om olika metoder att göra sig av med ett lik! För att undvika spoilers går jag inte in på mer av handlingen, se filmen istället helt enkelt säger jag!

Mycket finurlighet, mycket mystik, mycket humor & en strålande Shirley MacLaine. Från 1955.

4 lik av 5

the-trouble-with-harry

The_Trouble_with_Harry4

trhar

 

4 svar till “The Trouble With Harry”

  1. Mycket trevligt att läsa recension på gamla fina Hitch-klassiker!
    Dessutom gav du Dial M for Murder toppbetyg! Så klappas händer åt! 🙂

    http://steffofilm.wordpress.com/teman/tema-hitchcock/

    Kul att hitta en ny filmblogg dessutom! Kanske kan den tipsa mig om bra alster inför Halloween-högtiden…?! 🙂

    • Tackar, vad roligt att det gillas! 🙂 Dial M for Murder är ju verkligen en underbar film! 🙂 Klart, jag gjorde en lista nyss i bloggen för höstiga filmer men jag kan göra en mer specifikt för Halloween också 🙂 Så i veckan blir det en halloween-lista, stay tuned! Du har en utmärkt blogg också ser jag, keep it up! Kommer följa den 🙂 Bra Hitchcock-reportage-tema där! Välskrivet och informativt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: