Annabelle

annabelle_

Jag hade länge peppat för att se denna dockskräckis, en liten film om Annabelle – dockan från The Conjuring. Och nu är den sedd och den var medelmåttig tyvärr. Fin docka men det räcker inte.

Handling Imdb: ”A couple begins to experience terrifying supernatural occurrences involving a vintage doll shortly after their home is invaded by satanic cultists.”

Vi har en söt docka som ser skrämmande ut. Vi har fina vintage-miljöer. Japp. Det är dem bra grejerna med filmen. Det finns spännande moment men man väntar hela tiden på slutklämmen, på att få hoppa till ordentligt. Det händer inte. Klimax uteblir. Dockan ser skrämmande och söt ut men rör sig knappt under filmen, sorry om det är en spoiler. Blinkar inte, greppar inte något, bara byter plats lite då och då utan att man ser den röra sig alls. Inte kul! Jag vill se den röra sig, röra ögonen, röra händerna med mera för det är ju det som är läskigt med dockor! But nothing! Sedan kommer detta med sataniska kulten in i bilden och jag är road av historien med att man ofta brukar använda sig av dockor i sataniska ritualer men när man visar djävulen själv som en dålig specialeffekt hållandes en livlös docka blir det bara dåligt. Om dem hade satt rörelse i dockan så att den samspelar med djävulen så hade jag köpt konceptet mer. Men inget händer ju. Hur har dockan koppling till djävulen och hur har dem använt sig av dockan egentligen? Vad för nytta har dockan haft i ritualen?

Så visst finns det spännande moment men i helhet ingen skrämmande succé som jag hade hoppats på. Och skådisarna är så platta i skådespelet, uttryckslösa och tråkiga. Filmmakarna har lagt ner mycket tid på miljöer och på dockans utseende men glömt av bra skådisar och spännande dockagerande. Vilket hade gjort filmen bättre. Nu blev det inte så, så tyvärr blev denna en besvikelse. Men kul att ha sett den ändå och jag såg den med trevligt sällskap iaf. Knappt sevärd skulle jag säga. Om du har låga förväntningar och brist på annat att se så släng in den här ungefär. Från 2014.

2,5 dockor av 5

annab

annabelle-movie

2 svar till “Annabelle”

  1. Lite sugen på att se den här rackarn är man ändå… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: