Toolbox Murders

tb

En extremt våldsam skräckis från 2004 med en del ockult inblandat. Men historien glöms bort i och med all fokusering på våldet. Synd, för historien är intressant.

Handling Imdb: ”A historic Hollywood hotel houses a supernatural evil. It’s been subdued for decades – but when renovations start, a series of murders take place. It’s up to our heroine to solve the mystery.”

Det är en sevärd skräckis men allt våld dödar också historien lite. De första 50 minuterna är inte toppen, man tror att det är kille med en fetish för verktyg som går runt och dödar folk. Att det är just hotellets vaktmästare Ned som dödar, som är tystlåten och har allt hår för ansiktet så man knappt ser honom. Hade det varit han så hade jag gett den här filmen en tvåa eller etta direkt. För det är så dåligt upplagt för att han ska vara mördaren. Han ser inte tillräckligt sjuk ut. Bara deppig. Så när det visar sig vara en annan blir jag desto nöjdare och en historia om mer ockulta omständigheter målas upp. Då tänker jag: ok, det här kan bli spännande ändå. Men all brutalitet och övervåld, då snackar vi ett extremt övervåld att man knappt vill se allt som pågår, gör att det intressanta glöms bort och dem djupdyker inte mer i historien. Synd, för det är en intressant upplagd historia som kunde bli lysande med lite mer arbete och bättre skrivande. Så ja, ok skådisar, ok film men den kunde ha blivit bättre.

3 hammare av 5

tb2

tb3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: