The Babadook

babad

En bok innehållandes en skrämmande tingest hittas i ett hus och sonen blir som förhäxad av den, tror på historien och försöker skydda sin mor från denna Babadook. Men är den verklig eller ej? Hmm? 😉

Handling Imdb: ”A single mother, plagued by the violent death of her husband, battles with her son’s fear of a monster lurking in the house, but soon discovers a sinister presence all around her.”

Mycket är bra med den här filmen. Boken som hittas med The Babadook som är riktigt läskig faktiskt och det som händer därefter med denna varelse som dyker upp här o var i huset och skräms är också spännande och läskigt. ”Huuhh” kände jag ofta i filmen 😀 Gömde mig lite i tröjan emellanåt! Helt ok gjord varelse. Ljudet den gör är dock tusen ggr mer skrämmande än hur den ser ut.

Essie Davis, allas vår Miss Fisher från ”Miss Fishers murder mysteries” , gör en utmärkt tolkning av en sörjande och frustrerad mor som försöker göra allt för att förstå och älska sin son trots alla hans egenheter och problem. Hon gör sig bra också när skräcken sätter in, hon kan vara skrämmande hon. Och så har vi sonen som spelas av lille Noah Wiseman. Aldrig har jag sett ett barn vara så skrämmande! Han kan skrika ett sådant hjärtskärande skri verkligen, som skär genom glas. Och inte bara det; han kan göra grimaser utan dess like när han skriker dessa glas-skärande skrin. Som om han verkligen ska dö nu, nu, nu! Så även om han ska vara en god gosse med vissa problem så skrämde han ändå skiten ur mig med allt det där, huga! 😀 Han kommer att bli en intressant skådis när han växt upp, en framtida ”american psycho-typ-skådis” ser jag framför mig 😀

Så utöver allt det braiga i filmen kommer det mindre bra. Slutet. Inga spoilers nu men jag tyckte att slutet blev lite märkligt och opassande för all uppbyggnad innan. Den stämde liksom inte med det jag ville med filmen. Kände mig lite snuvad på konfekten. Men trots det så är det i stort en bra skräckis. Så jag är lite nöjd iaf! Se den om du gillar skrämmande hus, spöken , skräcksagor och märkliga varelser! Från 2014.

4 skrikande babadooks av 5

 

”Baba-dook-dook-dook!”

 

babadook2

The Babadook

bb

 

2 svar till “The Babadook”

  1. Den här gav mig lite nattrysningar 🙂 Slutet var ok men håller med om att det var lite oväntat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: