As Above, So Below

ab

Katakomber i Paris, arkeologi, historia och alkemi är innehållet här. Vilket till synes är ett gott recept men det räckte inte för mig.

Handling Imdb: ”When a team of explorers ventures into the catacombs that lie beneath the streets of Paris, they uncover the dark secret that lies within this city of the dead.”

Här har vi då en film som sägs likna The Pyramid. Och ja, samma skakiga amatörvideo-format är det. Samma runtkravlande i trånga gångar, gravundersökningar och frosseri i historiska fenomen. De har byggt upp en god spänning i början och vackra partier i katakomberna, fina skådisar och intressant historiefakta som gör en nyfiken. Men det är mest en massa sökande i katakomberna med skrik och stoj utan mycket som händer. Och när något väl händer så är det dessa ”spöken” som dyker upp (sorry om det blir en spoiler nu). Och inte så välgjorda spöken heller tyvärr. Jag har alltid tyckt att spöken i film inte riktigt fungerar om det inte är ur en asiatisk film, för dem kan det där med att skapa realistiska spöken. Men amerikanare bl.a. lyckas inte särskilt bra med spöken tyvärr. Och det bekräftar den här filmen. Filmen känns mer som en vanlig spökvandring av amatörer och skådespelare på något nöjesfält. Visst, vissa saker ser bra ut, men det räcker verkligen inte. Handlingen är för tunn och spökeffekterna för dåliga. Det är synd för manuset har potential.

Så tyvärr höll den inte måttet. I det här arkeologi-temat så måste jag alltså säga att jag föredrar The Pyramid framför denna.

Se denna om du gillar alkemi, katakomber, halvdåliga spöken och om du inte har så mycket annat att se. Från 2014.

2,5 katakomber av 5

As Above, So Below

as-above-so-below

As-Above-So-Beloww

aasb

 

4 svar till “As Above, So Below”

  1. Se där ja! Här tänkte vi olika!
    https://steffofilm.wordpress.com/2015/01/15/as-above-so-below-2014/

    Kanske du rentav är ett av de ”hardcorefans” till genren jag nämner i min text…? 😉

    Nu måste jag nog se The Pyramid också för att jämföra! 🙂

    • Läste din recension nu och ja , ibland tycker man olika 😀 Hmm, jag tyckte som sagt mest att det skreks och tramsades mest. Dessa spökeffekter var jobbiga och inte bra. Men så är min personliga smak inte alls åt spökhållet utan mer åt varelse/ seriemördar-hållet 🙂 Handlar nog mer om vad man tycker om att se än vad som är bäst 🙂 Men jo visst är jag hardcorefan men kan njuta av mildare skräck också 🙂 Se The Pyramid, jag tyckte om den bättre trots de dåliga effekterna 🙂

  2. Jag fann denna vara bättre än The Pyramid men som sagt det är smaken som skiljer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: