Exists

exi

Den här filmen överraskade mig. En Bigfoot-skräckis från 2014 filmat med amatörkameror. Och det är riktigt bra, jag snabbspolade inte en enda gång.

Handling Imdb: ”A group of friends who venture into the remote Texas woods for a party weekend find themselves stalked by Bigfoot.”

När jag hittade den här filmen tänkte jag att det skulle vara riktigt skoj med en Bigfoot-skräckis. Och allt eftersom jag såg på den märkte jag att dem verkligen lagt ner tid och själ i projektet. Manus, upplägg, dialoger och historia. Men allra främst sminket. Denna Sasquatch/Bigfoot spelas av Brian Steele, som är van att spela udda varelser. Han har varit med i Hellboy 1 och 2 som bl.a. Sammael (Hellhound) , Mr Wink men också i Underworld, The Relic, Resident Evil m.fl. Men främst så spelade han faktiskt Bigfoot i serien Harry & the Hendersons på 90-talet! 😀 Så han var ett självklart val kan man tycka med redan inlärt Bigfoot-beteende. Sedan så är ju själva dräkten och sminket riktigt bra. Hade det funnits en oscarsgala inom skräck så hade ju Steele fått pris för bästa varelse i skräckfilm! Det händer att jag snabbspolar i film ibland men här gjorde jag det inte alls. Jag fann filmen spännande och skakiga filmkameran funkade verkligen här och gav krydda till berättelsen. Och så var det intressant med ljudet också, brölen som Bigfooten utbrister är ju fantastiskt. Och intressant även allt annat Bigfooten sysslar med. Men så är jag också fascinerad av luddiga, stora varelser ända sedan jag såg Skönheten & Odjuret-serien med Ron Perlman som lejonman från 80-talet 😉 Det var effektivt att dem bara visar antydningar av Bigfoot i början, för att sedan visa lite till och mot slutet visas han mer i detalj. Många skräckisar fuskar med detta och visar varelser för snabbt. Här var det precis lagom för att vilja fortsätta se vidare och man blir nöjd när man till slut stirrar ansikte mot ansikte med denna best. Så bra upplägg där.

Sammanfattningsvis så är det här en högst oväntat sevärd Bigfootskräckis mest tack vare sminkningen och Brian Steeles fantastiska skådespeleri. Så gillar du luddigheter och terror, se denna! 🙂

4 Bigfoots av 5

exists-

Exists-camera

Exist

exii

Exists-2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: