En liten What-not-to-watch-lista!

IMG_2646

I väntan på ny bra skräck så analyserar vi nu lite annat, nämligen dålig skräck! Jag har lovordat så mycket film så nu är det absolut dags att såga lite. Here we go. Ingen speciell ordning i listan nu.

1. Death Tunnel (2005) – Jadu.. Fem brudar inlåsta under ett gammalt sjukhus i Kentucky där 63,000 människor dog runt 1910 i ”the white plague”. Där dem blir hemsökta och torterade bl.a. av ”spöken” i denna dödstunnel där kropparna gömdes.. Lågdbudgetfilm snackar vi, med dåliga skådisar som försöker låta filmen bäras upp av att collegetjejer ränner runt i blottande små nattlinnen. Men det är så dåligt att man inte ens kan skratta åt det. Jag snabbspolade genom allt efter en kvart in i filmen.. Dålig handling, dåligt utfört, hemska skådisar, hemska ”spöken” och inte ens snygga nattlinnen! 😀 Läskig: aldrig. Kul: nej. Snygg: nej.

2. Home Movie (2008) – Okej handling, pappan spelas bra men resten.. Det är mycket stirrande och väntande på att något ska sätta igång. Men det kommer liksom aldrig igång. Jag känner inte heller att storyn utvecklas något. Man får reda på lite saker men aldrig helt om varför de här två ungarna är så onda. Barnen är inte så bra skådisar heller. Tyvärr. Den här filmen är den bästa av dessa sämsta dock men tyvärr inte alls bra för det. Tyvärr ett slöseri med tid. Läskig: liten stund en gång ungefär. Kul: nej.

3. Detention (2011) – Jag var tvungen att snabbspola efter tio minuter runt, filmen har ett alldeles för snabbt och hackigt tempo. Dem klipper till nya scener varannan sekund känns det som, man blir helt snurrig! Antar att de försöker sig på en ny filmstil, något revolterande men det kraschar, hårt. Jag tänkte att det skulle ljusa upp att Dane Cook var med (bra standup-komiker och kul skådis) men han funkade inte heller här. Känns som att manuset var alldeles för tunt och att filmklippningen sabbar hela händelseförloppet, man hinner inte med. Läskig: aldrig. Kul: nej.

4. Werewolf: the beast among us (2012) – Jag hoppades på denna lite iaf i och med att den innehåller varulvar men.. det faller platt. Dem har lagt all budget på coola kläder och miljöer och inget på bra skådespeleri eller varulvseffekter. Hade jag gjort skräck så hade jag lagt alla pengar på skådespeleriet, för det finns inga små filmer bara små skådisar. Bra skådisar kan bära upp vilken film som helst. Tyvärr började jag snabbspola efter cirka 20 min.. Läskig: nej! Snygg: lite. Kul: nej.

Så: se inte dessa, varning för besvikelse och onödigt tidslöseri!

2 svar till “En liten What-not-to-watch-lista!”

  1. Home movie var inte helt oäven men jag är å andra sidan mkt förtjust i found footage/handkamera filmer.

    • Ja det var den bästa av de sämsta men ändå höll den inte tyckte jag. Är inget fan av found footage men vissa sådana filmer går hem men mer filmer som Exists i så fall 🙂 Ta en titt på den, vore kul o se vad du tycker om den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: