DevilDolls

dd

Så var vi inne på dockor igen! Den tredje filmen jag köpte på scifimässan har vi här. Tre små terrorhistorier om onda dockor i olika former 😀 Väldigt små produktioner så inga hitfilmer här men småkul samlarexemplar för er som gillar dockor som jag 🙂

Handling Imdb: ”Three different episodes of killer dolls coming to life and wreaking havoc.”

Av dessa tre terrorhistorier tyckte jag om den första mest, ”Doll Cemetery”, för den hade en riktig historia som funkar ihop med dockorna och skådisarna gör ändå det de ska göra. En kul liten historia om dockor som vaknar till liv från deras kyrkogård och plågar de levande lite lagom så 😀 Jag gillar speciellt hur dem muttrar och fräser, antingen låter dem som mumlande indianer eller fräsande katter 😀 Pojken som är nörden i gänget är ändå hyfsad skådis. Dockorna har olika personligheter trots att de inte säger något och har därför sina olika sätt att mörda. Det är en del splatter i filmerna bör nämnas.

I den andra historien, ”Voodoo Doll”, har jag svårt att ta handlingen på allvar. Skådisarna är som en parodi på sig själva tyvärr. Och dockan figurerar väldigt sent och är mest otroligt irriterande och knappt rolig heller. De hade kunnat göra mer av den storyn. Voodoo är ett stort och tacksamt ämne inom skräck liksom. Den här funkade tyvärr inte.

Den tredje historien, ”Treacherous Toys”, var rolig. En demon har tagit över leksakerna i en övergiven leksaksaffär och plågar några brottslingar som hamnat i närheten av en händelse. Clown-dockan specifikt var kul, bra utseende på den och den hade rätt ljud och gjorde också en hel del skada. Baby-dockan som ränner runt med en liten pistol är dock mest irriterande men rolig i små partier. Mitt i allt kommer en robot och skjuter laser helt plötsligt 😀 En helt ok historia med halvbra skådisar.

Det här är en c-film, liten produktion och måste behandlas därefter. Dock tycker jag att första historien ändå var rätt kul och att clown-dockan var nice i den tredje så dem faktorerna ger ett något högre betyg. Men ja, det är hemskt låg kvalité på produktionen och manuset. Men the props är roliga och är det som gör filmerna till något ändå. Jag tog en titt på bolaget som gör dessa dock-filmer och annat absurt ”Full Moon Features” och man kan kolla in deras övriga filmer på www. fullmoondirect.com och det var en rolig lista på dockor från filmerna dem har där plus filmerna och en del annat. Kul idé tycker jag ändå med dockor i film som ni redan vet 😉 Tänkte göra mig ett försök till att göra en docka snart faktiskt också, har inköpt docklera och allt! 😀 Kanske man kan göra en skräckfilm med den också, hmm. Idéer och mer idéer! 😀

Om ni vill se bra skräckfilm med dockor så ska ni se ”Dead Silence” och ”The Doll Master” och en äldre med humor är givetvis ”Den onda dockan”. Om ni vill ha något c-film-aktigt med dockor att roas åt så se denna DevilDolls. Men var som sagt beredd på dålig kvalité! Från 2012.

2 onda dockor av 5

dg5

Devil_Dollclown

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: