Demonic

När man har namn som James Wan ( Saw, Dead Silence, The Conjuring) bakom en ny skräckis blir man exalterad och tänker att ja, detta kan ju vara något att se. Mm. Jo. Men nej, det var det icke.

Handling Imdb: ”A police officer and a psychologist investigate the deaths of five people who were killed while trying to summon ghosts.”

Hemsökt hus. Spöken och demoner som väcks i ritual. Dumma ungdomar som går åt fel håll. Underhållande ingredienser. Men det funkar inte. Historien är för tunn och skådisarna håller inte måttet. Det finns en del få roliga specialeffekter. Men det är mest jump scares som försöker hålla upp spänningen i filmen och om man bara har det, har man inte mycket. Historien vänder något mot slutet och blir smått intressant men det ebbar ut i ingenting och man står kvar och bara: va? vad hände? Bakgrundshistoria finns men den är också rätt tunn. Inledningen i filmen är bättre än hela filmen i stort kan jag tycka, där byggde dem upp en enorm spänning som talade om kvalitet men sen bar det käpprätt neråt tyvärr. Det klassiska found-footage-temat har vi här också. Synd bara att inget av koncepten funkar! :/ Om man vill se en film om hur man inte ska göra en skräckis så se denna säger jag. Jag är besviken och hoppas på att James Wan skärper sig i framtiden.

Från 2015.

1 demon av 5

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: