It Follows

itfollows

Då var vi framme vid den omtalade It Follows som jag nu äntligen sett! Och ja, den var speciell. Men kunde varit fylligare.

Handling Imdb: ”A young woman is followed by an unknown supernatural force after getting involved in a sexual encounter.”

Filmen har en härlig 80tals-ton över sig med modern touch. Alla små detaljer är lysande som när Jay badar i poolen, klär upp sig, målar läppar och naglar. Dem rödmålade naglarna syns mycket hela tiden. Och det är fint, det är stilistiskt, det är unikt. Det ger en fin känsla till filmen. Spännande historia som följer en god dramaturgi. Men jag hade velat ha mer bakgrundshistoria av den här entiteten vi möter på. Hur uppstod detta, vem började sprida det hela? Mystik är trevligt också men jag känner lite att historien och dagens publik kräver mer av en skräckis idag. Man vill ha mer fakta om varför och hur, mer kött på benen. Men mycket förblir ett mysterium. Utöver det så är det en fin, spännande och mystisk skräckfilm som är klart sevärd. Och skådisarna gör ett gott jobb. Men jag ville ha mer! 🙂 Se den med gott sällskap och om du gillar mystik 🙂 Från 2014.

3,5 bilar av 5

it-follows-1

follows-pic-follow_2914891b

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: