Maggie

maggieposter

En till zombieskräckis: ja. Men en riktigt välgjord sådan. Arnold & Abigail har en god kemi som far och dotter och gör ett gott jobb här.

Handling Imdb: ”A teenage girl in the Midwest becomes infected by an outbreak of a disease that slowly turns the infected into cannibalistic zombies. During her transformation, her loving father stays by her side.”

När man väl har kommit över Arnolds oundvikliga dialekt så sjunker han faktiskt gott in i rollen som den godhjärtade fadern Wade till dottern Maggie ( Abigail Breslin) och dem får en bra kemi ihop. Historien är väldigt trovärdig, just detta med hur en zombieapokalyps skulle kunna ha brutit ut. En avskalad men snygg realism genomsyrar historien och lyfter berättelsen något så enormt. Det blir till ett trovärdigt skräckdrama med en futuristisk touch. Och det är riktigt bra.

Zombiesminket är i klass med Walking Dead-serien, alltså riktigt välgjort. Abigail Breslin är bra här och jag tror och hoppas att hon tar sig an fler roller som är desto starkare än de roller hon gjort innan (gillade inte hennes roll i ”Haunter”, hon kunde ha gjort det bättre). Arnold Schwarzenegger gör en förvånande bra roll som Wade och hans nya skägg är riktigt snyggt. Man glömmer hans tidigare actionroller när man ser det skägget och det vinner han mycket på när han ska göra mer seriös film.

Jag har inga större klagomål. Bara att Abigail skulle kunna vara lite starkare och Arnold jobba ännu mer på att fixa dialekten men allt är en process givetvis. Bortsett från dessa smågrejer är det en riktigt bra film. Gillar du realistiska skräckdramer så är denna ”Maggie” en film för dig och jag rekommenderar den varmt 🙂 Från 2015.

4 av 5 zombies

Maggie-1

arnold

maggieabigail

maggie

4 svar till “Maggie”

  1. Härligt! Ännu en som vet att uppskatta dramat i denna…ovanliga…miljö.
    De som dissar filmen ser liksom inte vad den handlar om egentligen…
    Bra betyg!

    Trevlig helg! 🙂

  2. Blir nog en titt trots allt: Du Fiffi och FLMR hyllar den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: