The Devil’s Hand

devils_hand

Då var vi inne på den välbekanta huvudrollsinnehavaren inom skräck: Djävulen. En klichéartad historia men ett intressant slut som ger ny färg till filmens innehåll.

Handling Imdb: ”When young girls start to go missing within a religious cult, older followers fear a long-told prophecy while the younger members suspect abusive elders are killing them off.”

En grupp extremkristna har bildat ett eget samhälle baserat på strikta kristna värderingar, The New Betlehem. Att gå på fest, känna åtrå, ha sex, att ljuga m.m. är bland de värsta synder enligt dem. Prästen kallar in tjejerna på ”undersökningar” rätt ofta för att se om dem fortfarande är oskulder men givetvis är det bara en ursäkt för honom själv att utnyttja dem. Den biten var ett uttjatat koncept, men tyvärr vanligt i sekter, dock något filmen kunnat vara utan.

En gammal profetia säger att när en flicka fyller 18, av de sex flickor som föddes samtidigt (datum som givetvis sammanfaller i resultatet 666) i byn, kommer hon att bli djävulens högra hand. Och någon börjar ta död på flickorna som ska fylla 18. Tjejerna tror att det är de äldre som dödar medan de äldre tror att det är profetian som slår in, något övernaturligt.

Jennifer Carpenter som har en biroll här är riktigt läskig, hennes ögon är verkligen mördande. Rufus Sewell, som annars brukar vara så stark, gör en svag insats tyvärr. Men Alycia Debnam Carey som har huvudrollen Mary är riktigt bra i sin roll och övriga flickor är lika bra. De speglar alla på ett skickligt sätt hur en sådan här sekt kan se ut och hur folk kan bete sig även runtom dem. Att slänga in en mördare i detta blir lite komiskt och kliché men ändå läskigt också. För sådant sker ju också inom vissa sekter.

I motsats till ”Awakened” (som hade spänning i början men ett tråkigt slut) så är det här istället en medelmåttig film fram till slutet som är riktigt bra. Och slutet ändrar lite hur jag ser på filmen såhär i efterhand. Slutet gör filmen något bättre, att jag kan se den i ett något annorlunda ljus. Och faktiskt höjer den också betyget för hela filmen.

En medelbra historia med några intressanta element och några tröttsamma inslag men med ett riktigt kul slut. Se den här om du är intresserad av sektliv och djävulens verk! Den var faktiskt helt okej. Från 2014.

3 djävulsverk av 5

 

jc

Alycia-Debnam-Carey

5 svar till “The Devil’s Hand”

  1. Har funderat lite på filmen – din text gav mig en knuff åt ska-nog-ta-och-ge-den-en-chans hållet

  2. Denna har vi sett, den var helt okej enligt mig.

  3. […] det inte hade varit för att man varit försiktigt positiv om filmen på bloggen Fear not the dark hade  jag nog skippat denna rulle för börjar det inte råda inflation på besatta flickor? Jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: