The Bride

cover

I samband med Sveriges bröllopstema i helgen så tänkte jag ha bröllopstema i bloggen också! 😀 Och det blev denna 80tals-remake på Frankensteins brud med Sting & Jennifer Beals jag valde och den var hyfsad faktiskt 🙂

Handling Imdb: ”After years of research, the doctor finally succeeds in creating the perfect woman, who gets the name ”Eva”.”

Många filmer har gjorts på det här temat och många är bättre än denna bör vara det första jag nämner.

Filmen börjar lite småtråkigt med ett hemskt jobbigt Frankensteins monster men monstret blir faktiskt bättre efter ett tag i filmen, dock först efter han rymt från sin skapare Viktor och blir vän med en kul dvärg. Det är fint hur denne dvärg får honom att hitta sitt sanna jag och lär sig att våga följa sin dröm. Viktor Frankenstein spelas bra av sångaren Sting ( en av mina favoritmusiker). Han är stolt, bestämd och lite elak men han gör det bra! Jennifer Beals är dock den stora stjärnan här. Hon spelar en vilsen ”Eva” i början, denna maka som skapats av Viktor som ska bli den kvinnliga partnern till hans första skapelse, som sedan utvecklas till en fin och elegant dam som vill ha frihet och jämlikhet med mannen. Och hon gör det fläckfritt och talangfullt indeed.

Dem har jobbat mycket på att allt ska se bra ut på ett sånt där 80tals/1800tals-mörkt & mäktigt med stearinljus-stuk så allt är hela tiden väldigt stiligt. Allt från ljuset, slottet, kläderna, laboratoriet, naturen, hästarna och skådisarna. Mycket fint.

Nackdelarna är att monstret lär sig prata alldeles för snabbt och även ”Eva” utvecklas alldeles för snabbt, man hinner inte riktigt se utvecklingen från nyvaket monster till elegant angenäm dam. Det går för fort. Plus andra praktiska smådetaljer som man kan störa sig på. Så man måste fokusera på att filmen är till för att underhålla, inte att undervisa. Om man ställer in sig på underhållning så kan man nog tycka den här är hyfsad ändå och fin att se på.

I stort en helt ok remake på Frankensteins brud-temat för dig som gillar Sting, Jennifer Beals och klassiska skräckhistorier 🙂 Enjoy! Från 1985.

3 frankensteinmonster av 5

tb88

tb5

tb7

tb6

THE BRIDE, Jennifer Beals, 1985, (c) Columbia

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: