The Lazarus Effect

laz1

Wow, verkligen en välgjord ny skräckis med en klockren Olivia Wilde i huvudrollen 🙂 Ett vetenskapligt experiment ger oväntade och revolutionära resultat där ondska tillåts frodas och en människa får för mycket makt..

Handling Imdb: ”A group of medical students discover a way to bring dead patients back to life.”

Ett experiment går delvis som väntat men får oväntade nya effekter. Som att man lyckas väcka döda till liv men serumet stannar kvar i huvudet som gör att hela hjärnans aktivitet stimuleras och används samtidigt, på samma sätt som i ”Limitless” kan man säga, men här med en mer ondskefull touch. Man förlorar sin känsla för rätt och fel och empatin. Och där empati saknas frodas ondskan..

Olivia Wilde är riktigt bra och nyanserad i sin roll som en i teamet först och sedan som en del av experimentet. Hon lyfter filmen till skyarna. Riktigt bra manus och bra effekter som inte går för långt utan som känns coola och snygga. Och det är ingen zombiefilm, trots att konceptet låter som det. No, filmen tar en annan sväng. Därför funkar den, bra. Även om många element i filmen känns igen så känns ändå historien i helhet fräsch och ny.

För att undvika spoilers så skriver jag inte mer om historien but know this: detta är en mycket sevärd skräckfilm som är intressant på många plan – främst psykologiskt & övernaturligt men även medicinskt. Rekommenderas varmt till er som gillar scifi-tonade skräckfilmer med ondska inblandat 😀 Se den, nu! Från 2015.

4,5 livsserum av 5

the-laz3

laz5

laz7

laz9

tlaz6

4 svar till “The Lazarus Effect”

  1. Gillar iden men filmen var inte speciellt bra- tyckte jag. Kul att du gillade den.

  2. Hmm, verkar lite småintressant trots allt. Har valt bort den då den inte fått så bra kritik, men man kan ju aldrig veta vad man själv ska tycka innan man gett den en chans 🙂

    Ligger inte så högt på att-se-listan. Dock känner jag att det kanske kan bli en titt. Vi får se 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: