Tusk

tuskc

Ja. Well. Så atte.. En podcastare blir kidnappad av en milt sagt galen man som ska göra om honom till valross och sjukheten är hög här so be warned! Men jo: Man IS the most dangerous animal..

Handling Imdb: ”When podcaster Wallace Bryton goes missing in the backwoods of Manitoba while interviewing a mysterious seafarer named Howard Howe, his best friend Teddy and girlfriend Allison team with an ex-cop to look for him.”

Jag såg en trailer för många månader sen och hade inte sett några bilder eller något från filmen innan så jag var förberedd på madness för det var Kevin Smith som regissör och Justin Long i huvudroll och valross var temat. Men jisses vad jag inte var förberedd ändå, the madness var ju helt uppåt väggarna! 😛 Filmen varvar ren hjärtskärande terror med sjuk svart hejdlös humor! Jag satt antingen och kisade med ögonen för att det såg så hemskt ut med valrossdräkten eller skrattade tills jag föll ner på golvet när Johnny Depp kommer in mitt i filmen med sin tvivelfranska accent och vindögda uppsyn! 😀 Och jag sitter där efter filmen nästan i chocktillstånd och undrar vad sjutton jag precis har skådat 😀 Wow, säger jag bara. Jag trodde jag sett allt men they proved me wrong. Japp. Kevin Smith, du har sjuk humor på riktigt 😀

Så genren här är väldigt blandad skulle jag säga, det är delvis ren skräck och delvis sjuk humor så skräckkomedi är väl rätt benämning antar jag. Men det var till och med en del drama invävt också så dem fick med mycket! Det är ett bra välarbetat manus ändå, utvecklat från Kevin Smiths podcast, med en bra historia som ger svar på allt man behöver veta. Bra skådisar som gör jobbet. Justin Long och Michael Parks är briljanta. Var förvånad att se ”I see dead people”- skådisen från Sjätte Sinnet, Haley Joel Osment, i filmen men han gör ett fint jobb faktiskt och jag tror nog han kan göra bra grejer i framtiden, även mer seriösa projekt 🙂 Johnny Depp chockade vettet ur mig av skratt, bästa biroll i år skulle jag tippa på 😀 Inte i Oscarsgalan då utan kanske mer Mtv movie awards 😉 Kul fakta är att både Smiths dotter och Depps dotter också är med i filmen och dem funkar bra.

Nackdelen är väl det att det känns som tre olika filmer i ett. Vi har skräckfilmen, vi har komedin och vi har dramafilmen. Det växlar liksom brutalt mellan de tre så snabbt att man knappt hinner med emellanåt. Och efteråt sitter man där, som jag, helt chockad och nästan i behov av djupgående terapi! 😀

Men i stort skulle jag säga att det är en högst underhållande film, på många märkliga och sjuka plan. Se den om du gillar Kevin Smiths grejer och har speciell sjuk humor 😉 Good Luck! 😀 Från 2014.

3,5 betar av 5

t7

t3

t6

t8

tusk-blueprint

Tusk5

t4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: