Eden Lake

el

Onda ungar i förorten terroriserar par på romantisk semester. Den var otäck men bra.

Handling Imdb: ”Refusing to let anything spoil their romantic weekend break, a young couple confront a gang of loutish youths with terrifyingly brutal consequences.”

Jag blir arg på de här ungarna, dem är jobbiga på riktigt. Grupptrycket vinner och alla ungar ställer upp på saker som de annars inte hade gjort medan ledaren i gänget filmar dem. De knivhugger mannen i paret en i taget. Det hela börjar med att paret ligger ensamma på en strand och myser i solen. Ett gäng ungar kommer dit kort därefter och deras hund skäller högt på kvinnan i paret, Jenny. Hon blir rädd och hennes kille, Steve, märker av det varpå han säger åt ungarna att hålla hunden i schack. De vägrar och hånar honom. Paret ger sig av en stund men märker att någon mixtrat med däcket på bilen. Steve konfronterar dem och helvetet bryter lös. Steve och Jenny är nu byten som ungarna ska ta fast och plåga. Steve fångas in men Jenny lyckas fly och kämpa. Men kommer hon kunna fly ur detta levande? Nämner inga spoilers nu.

Jag tyckte slutet var dåligt men att det var bra fram till dess. Att en stark, ensam kvinna ändå på många sätt lyckas övermanna dessa ungar är gott att se. Kelly Reilly gör en mycket god insats här. Hon är också Watsons dam Mary i nya Sherlock Holmes-filmerna i övrigt 🙂 Riktigt bra skådis. Bra manus och intensiva karaktärsskildringar som väcker en och annan tanke kring småstadsbors mentalitet. Nackdelen är ju dock att jag stör mig så mycket på ungarna för att inte tala om deras föräldrar senare i filmen! Fördomsfulla och trångsynta människor. I stort är det en helt ok film, tack vare Kelly Reilly. Utan henne hade det blivit för mycket irritation för mig 😀

Se den om du gillar jakter i skogen, starka kvinnor och småstadsmentalitet. Den är sevärd. Från 2008.

3,5 sjöar av 5

eden-lake1

eden-lakekids

el4

el2

6 svar till “Eden Lake”

  1. Blev själv ganska besviken. Har svårt för när ungar agerar som de gör här, haha. Ser att jag själv skrivit att en av få saker jag gillade var slutet och musiken 😉 Fast så gillar jag när det inte alltid går som man väntat sig… Så här har jag skrivit om Eden Lake.

    Det är få gånger det funkar när barn är elaka på film. Förutom några mer kända flmer så kommer jag på kultfilmen Who Can Kill a Child? 🙂

    • Läste din recension, vi tyckte väldigt olika ang slutet 😀 Musiken var helt ok 🙂 Jag hade velat ha ett annat slut kan jag säga. Till Jennys fördel. Har inte sett filmen du nämner men ska kolla in den 🙂 Tack för tips! 🙂

  2. Kelly Reilly är även med i True detective s02 gillar henne. Gillar även denna film kanske därför att den är så skoningslös men det är en riktig ”ont i magen” film för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: