Spring

springc

Åh vilken härligt befriande film om kärleken till ett monster! Nyskapande realistisk skräck i idyllisk italiensk miljö med undertoner av härlig vår.

Handling Imdb: ”A young man in a personal tailspin flees the US to Italy, where he sparks up a romance with a woman harboring a dark, primordial secret.”

För det första så är den manliga huvudrollsinnehavaren Lou Taylor Pucci otroligt naturlig i sin roll som Evan. Det känns som att han bara är sig själv, det är skicklighet. Och Nadia Hilker som spelar den mystiska kvinnan och kärleksintresset funkar bra som denna ever-changing hybriden Louise. Det är en snygg och realistisk look på filmen och även i historien. Jag tycker om hur Louise’s tillstånd och därmed många andra fenomen som vampyrer m.m. här går att förklara på ett realistiskt sätt, som att det faktiskt skulle kunna vara så. DEN grejen gör denna film nyskapande och effektfull i sitt syfte. Fascinerande teorier på många sätt.

Looken på Louise monsterförvandlingar är bra gjorda, jag köper det med hull och hår. Faktiskt. Det finns influenser av Lovecrafts idévärld men det känns ändå nytt och annorlunda trots det.

Roliga detaljer är Evans vänskap med den skäggige Tommy; dem har en så otroligt kul kemi mellan sig som ger mycket humor till deras scener. Plus Evans möten med galet turistgäng i Italien. Jag kan inte ens räkna hur många gånger dem säger ”fuck” i alla dess olika färgglada former 😀 Kändes som en hel språklektion i hur mångfacetterat ordet ”fuck” faktiskt kan vara 😛

Kommer definitivt beställa hem denna filmen, kan starkt rekommendera den för er som gillar monster, realism, vår och romantik 🙂 Från 2014.

Lovely!

5 vårmonster av 5

sp

spri

spring2

spring

spring-church-scene

 

Ett svar till “Spring”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: