The Guardian

theg

17 år efter William Friedkin’s Exorcisten, anno 1990, kom denna The Guardian (Djävulens barnvakt) av samme man ut och är en övernaturlig rysare om en farlig barnvakt som har ockulta anknytningar till skogen. Och den är riktigt bra.

Handling Imdb: ”Phil and Kate have a baby boy named Jake. They hire a baby-sitter, Camilla, to look after Jake and she becomes part of the family. The Sheridan’s friend and neighbor, Ned, takes a liking to Camilla and asks her out. She refuses, but Ned follows her and discovers that she is not quite human. Camilla discovers that she has been followed and Phil is pursued. He leaves a desperate message for Phil and Kate which reveals that Camilla has special plans for baby Jake. ”

Den är inte lika bra som Exorcisten men har ändå många kvaliteter. William Friedkin har sin speciella stämpel på filmen, musiken och den kusliga mystiska stämningen känns igen från Exorcisten. Det är riktigt intressant med den ockulta kontakten kvinnan Camilla har med en ond trädgud och riterna som utövas. Bra är också sminkningen hon har när hon är i sin egentliga kropp. Riktigt snyggt. Bra historia också med hur hon får tillgång till barnen hon behöver offra via sitt jobb som barnvakt. Sneaky stuff! 90-talets influenser märks inte av så mycket här heller, det känns rätt tidlöst i stilen vilket är en fördel för den allvarliga, mystiska stämningen. Skådisarna gör ett bra jobb allihop. Och 90talets specialeffekter funkar faktiskt bra trots sina begränsningar.

En riktigt bra övernaturlig rysare för dig som gillade Exorcisten och som gillar det ockulta samt skogen 😉 Rekommenderas varmt.

4 skogsgudar av 5

guardian2

guya

 

Ett svar till “The Guardian”

  1. harkaiden Says:

    Reblogga detta på Escape From Earth och kommenterade:
    My kind of horror flick, greatly reviewed by FearNotTheDark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: