Vuckovic’s Horror Miscellany av Jovanka Vuckovic

En underbar liten bok med små fakta kring olika skräckgenrer, skådisar inom skräck & små roliga fakta kring skräck-relaterade ting! 🙂 Innehåller nästan allt du vill veta om skräckfilm! 🙂

Jag gillar verkligen de olika listorna över filmer du bör se. Såsom listorna med ”Universal’s Most Memorable Monsters”, ”Five Famous Graveyard Poems”, ”A Gothic Horror Reader, First Wave & Second Wave”, ”Top 13 Vampire Films”, ”10 Must-See Fifties Horror Films”, ”Essential Lovecraftian Films”, ”Top 5 George Romero Films”, ”10 Great Horror Sequels”, ”5 Mandatory Ripper Films”, ”13 Scariest Horror Video Games” och många fler! 😀 Innehåller också fakta om Halloween-filmerna, Vincent Price, Black Sabbath, Psycho, Edgar Allan Poe, H.P. Lovecraft, Dr Jekyll & Mr Hyde, Weird Tales, Alice Cooper, Penny Dreadfuls, Hellboy, Doctor Faustus, German Expressionism, Misfits, The Exorcist och mycket mer. Finns också ett register bak så att du lättare hittar det du söker 🙂 Jag måste säga att den här jämte ”Skräck – boken som Gud glömde” är bland de bästa faktaböckerna om skräck jag hittat. Den här boken tar upp old school-teman likväl som modernare skräckkultur och jämför emellanåt. Man får också mycket bra tips om vad mer man kan tänkas se under de olika underkategorierna inom skräck. Detta är en bok jag kommer ha mycket nytta utav och aldrig tröttna på 🙂 Tog dock bort den enkla omslagsbilden som den oldstyle-readern man är 😉

Denna läsning rekommenderas varmt till alla filmälskare som vill se mer kvalitativ skräck och vill veta mer små roliga faktan om era skräckidoler 🙂 Enjoy! Från 2013.

5 Frankensteins av 5

IMG_5304

3 svar till “Vuckovic’s Horror Miscellany av Jovanka Vuckovic”

  1. Tack för tipset – älskar listböcker 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: