Outcast

outcast

En monstruös kärlekshistoria och en ockult krets kommer i konflikt med varann. Brittisk skräck i sitt esse med bl.a. en mäktig James Nesbitt och stark Kate Dickie.

Handling Imdb: ”It tells the tale of Petronella (a Scottish/Romany girl) and Fergal (her mysterious Irish traveller boyfriend). As their doomed relationship plays out, a Beast stalks the estate, killing locals, working its way towards our protagonists. Meanwhile Cathal and Liam, two mysterious travellers from Ireland use ritual and magic on a blood hunt. Mary, Fergal’s mother performs ritual and magic of her own. As Cathal comes face to face with Mary in a vicious finale we know one thing: the Beast must die.”

Underbar brittisk storhetsskräck på topp! En realism och djup insikt är undertonen i denna skräckfilm. Starka rolltolkningar av James Nesbitt, Kate Dickie och Niall Bruton. Det finns något brutalt vackert över hela historien som jag tycker om. En bultande längtan som vill ut och flyga iväg. Men också hjärtslitande tragik och sorg. Och det finns ett monster, en ordentlig best som är bra gjord och gör filmen ännu bättre. Ingen luddig best denna gång men en beast nonetheless! 😀

Det enda minus med filmen är att den känns som en början på något, en längre historia. Man får reda på mycket, men slutet känns också som en början på något annat. Jag får känslan av att filmen hade gjort sig desto bättre i form av en mini-serie, eller en trilogi eller så. För att utveckla karaktärer och ge historien mer chans att andas och utvecklas.

Men den här filmen är ruskigt bra ändå och har allt jag önskar av en skräckis så se den och njut 🙂 För dig som gillar beasts! 😉 Från 2010.

4 bestar av 5

ocx07

ocx02

Outcast-james-nesbitt

ouc

outc

3 svar till “Outcast”

  1. Underbar liten film, det är såhär independent eller lowbudget filmskapande ska vara!

    SPOILER ALERT

    Även om det aldrig nämnts något om en varulv är det här klart en varulvshistoria för mig. Det finns flera elementer i filmen som pekar åt det hållet i alla fall: fullmånen som visas, en filmklipp av en tecknad serie med en varulv på TV, ljudet som besten stötar ut, faktumet att han är resultatet av en våldtäkt (se t.ex. Curse of the Werewolf) och att han dödas av någon som älskar honom. Sen nämns det även att han är i stadiet mellan man och best, så kanske är förvandlingen inte fullbordat än?

    Rekommenderas starkt!

    • Ja precis! 😀 Allt du nämnde är klara tecken på att man dealar med en varulv, exakt! Och att det är början av en förvandling till en mer utvecklad varulv senare. Och just utseendet påminde mig om en varulv:hukandet med utstående ryggrad, tänderna, håriga händer med klor samt lätet. Kul att du gillade den! 🙂 Coola rolltolkningar också tyckte jag, underskattad film!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: