Possession

poss

Av någon anledning blev det lite 80tals-tema här just nu. Här ett psykologiskt panikartat skräckdrama från 1981 involverat en kvinna som har ett monster till älskare och allt går hemskt fel hela tiden. Filmen gjorde ju klart stort intryck. Och kommer nog aldrig orka se om den 😀

Handling Imdb: ”A woman starts exhibiting increasingly disturbing behavior after asking her husband for a divorce. Suspicions of infidelity soon give way to something much more sinister.”

Wow.. 2 timmars lång ångest-film. Paniken, smärtan och ångesten är konstant närvarande genom hela filmen. Så man lär vara beredd på detta! Det tär psykiskt på stackars hjärnan kan jag säga. Med det sagt så är det ändå en intressant och bra historia i grunden, sett ur ett psykologiskt perspektiv. Tänk en mer skräckbetonad 80tals-version av ”Antichrist” med ett Lovecraftianskt monster. Vilket innebär: intressant monster & mycket besatthet.

Ett äktenskap upplöses av att kvinnan avslöjar att hon har en annan älskare och mannen bryter ihop medan hon blir som besatt av den nya älskaren. Som senare visar sig vara från en annan värld och rätt..slemmig 😀

Monstret är bra gjort och olikt mycket jag sett innan förutom tentakel-tendenserna då. Men otäcka sexscener med monstret kan jag tycka, huga..

En ung, lång och smal Sam Neill är utmärkt som den sårade mannen Mark. Och den klara stjärnan är frun Anna som spelas av Isabelle Adjani. Smärtan och besattheten hon uttrycker är inte från denna värld kan jag säga. Man får nästan påtagligt ont i kroppen själv av att se henne kvida runt genom hela filmen 😀 Och birollen som spelar Annas andra älskare Heinrich är för festlig, herr Heinz Bennent. Han underhåller på det mest speciella sätt jag någonsin sett 😀

I stort en bra film för dig som är intresserad av slemmiga lovecraftian monster & avancerad psykologi och som kan tåla mycket panik. För er andra kan den nog vara alltför krävande. Den var något för mycket för mig tyvärr! 😛 Men intressant att ha sett.

3 slemmiga monster av 5

Possession_1981_02

possession2

gif

possession_scream

pos

posmonster

possession.2

Possession

 

4 svar till “Possession”

  1. Varför var det så länge sedan jag läste den här bloggen? Du skriver så intressanta inlägg om så spännande filmer! Possession såg jag nu i våras och det är sedan dess en av mina absoluta favoritfilmer. Smaken är förstås olika, men för min del så är det just den intensiva ångesten och det som gör den så jobbig som också gör den såpass bra. Roligt också att du också noterat likheten med Antichrist. 🙂

    • Hej! Ja det var längesedan jag läste din blogg också, du skriver lika intressant måste jag få säga 🙂 Jag kan förstå varför Possession anses vara en bra film men ångesten tyngde ner den för mig dessvärre ja, likt Antichrist ja 😀 Också en god film, hade lämpat sig för psykologistudenter kan jag tycka, men denna ångest 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: