The Hole

thehole

Fyra rika ungdomar stiger ner i ett hål men bara en stiger upp. Vad har hänt och hur gick det till? En mysteryhorror skulle jag säga av medelmåttig sort. Men sevärd ändå.

Handling Imdb: ”Four teenagers at a British private school secretly uncover and explore the depths of a sealed underground hole created decades ago as a possible bomb shelter.”

Jag såg denna runt år 2002 och tyckte den var rätt läskig och otäck. Hittade den igen häromdagen och var tvungen att se om den för att se om jag tyckte likadant. Den var mindre läskig än vad jag minns och sämre film också än då. Men det kan ju vara både för att jag är van vid en högre kvalité nu plus att jag är mindre lättskrämd. Men trots detta är filmen ändå sevärd.

Thora Birch är en creepy skådis så hennes framtoning funkar bra här. Vi har en ung Keira Knightley här också och henne har jag svårt för annars men hon var ok här ändå. Mycket psykologisk skräck finns att hämta här samt mystik. Historien vänder och vrider på sig medan sanningen bit för bit uppenbarar sig. Och det är en intressant resa dit. Det hjälper också att ungdomarna är britter. Det gör att filmen särskiljer sig från vanliga ungdomsskräckfilmer.

Så ingen jättehit-film men heller ingen flopp, något däremellan och ändå klart sevärd. Något för dig som gillar psykologiskt, mystik och ungdomsintriger. Från 2001.

3 skyddsrum av 5

The-Hole-2001

The Hole k

tth

theh

the-hole-

2 svar till “The Hole”

  1. Var ett tag sedan jag såg filmen men minns att jag gillade den mycket – tror att den baserar sig på en bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: